Karting • Belgisch Kampioenschap

Doorzetten beloond: Mick Nolten krijgt eindelijk loon naar werken met verdiende podiumplaats

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juni 2017 09:34 • Print artikel

KERPEN – Het hele jaar doet hij al vooraan mee, zondag werd hij eindelijk beloond voor zijn competitieve rijden: karter Mick Nolten snelde naar de derde plaats in het dagklassement tijdens de derde ronde van de Belgian Max Challenge. Op de Erftlandring in Kerpen toonde de 22-jarige inwoner van Stein zich één van de smaakmakers in de Senioren-klasse.

Mick Nolten en pa en teambaas Vici vieren het podium


“Ik ben hier blij mee”, zei Mick na afloop van de huldiging op de Duitse baan, een beker in de hand geklemd. “Natuurlijk was het beter geweest als ik eerste was geworden, maar die derde plaats is toch heel mooi. Ik heb het hele jaar al er vooraan bij gezeten. Net zoals vorig jaar. Maar toen had ik veel pech. Het moet nu eenmaal allemaal meezitten wil je succesvol zijn. Wel was ik van tevoren uitgegaan van een podium nadat de trainingen ook goed gingen. Dat heb ik toch maar mooi gehaald.”

Al tijdens de vrije trainingen merkte Mick dat het met zijn snelheid in Kerpen wel goed zat. De sympathieke Limburger reed steeds één van de snelste rondetijden. Al bleek de tweede set nieuwe banden niet ideaal. Daardoor zakte zijn tempo wat in. “Maar vanaf zondag ging het weer.” En dus meldde hij zich weer tussen de toprijders in zijn klasse.

Dit jaar hoopt Mick te kunnen oogsten na jarenlange inspanningen om de top te bereiken. Hij begon op zijn achtste met indoorkarten na een tip van een vriend van zijn vader. Die was betrokken bij de kartsport en stelde voor om eens met Mick te gaan rijden. “Ik draaide meteen de rapste tijden van iedereen die die dag op het circuit was”, herinnert hij zich. “Niet lang daarna ben ik indoorwedstrijden gaan rijden.”

Dat veranderde toen hij en zijn vader Jos Verstappen tegenkwamen op de buitenbaan van Genk. “Jos heeft ons alles laten zien, wat er bij karten op een buitenbaan komt kijken. Later hebben we zelf een kart gekocht om outdoor te kunnen rijden.” Zodoende begon hij in 2008 in de BNL Junior-klasse aan zijn eerste competitiejaar in een tweetaktkart.

Inmiddels gelouterd is Mick één van de podiumklanten geworden in de Senioren-klasse. Dat liet hij zondag in Kerpen direct zien tijdens de eerste race. Vertrokken als vierde (hij had de vierde tijd gereden tijdens de kwalificatie) profiteerde hij van het feit dat Fazio Franssen naast de baan terechtkwam. Hoewel Mick tijdens de race een paar plaatsen kwijtraakte, profiteerde hij opnieuw toen later ook Myles Apps en Luna Bloem een uitstapje maakten. Nadat hij Xander Przbylak had ingehaald, kwam hij op de derde plaats terecht. Die gaf hij in het vervolg niet meer af.

Mick Nolten knalt naar podium op Kerpen


Zodoende mocht hij tijdens de tweede race als derde starten. Hij maakte direct een plaats goed. Later haalde Franssen hem in en reed Mick bumper aan bumper met zijn beste vriend. “Het was stuivertje wisselen tussen ons. We hebben gereden als beste vrienden en als elkaars concurrenten. Ik reed op de tweede plaats toen ik mijn bumper losreed op de zwarte flappen die in de chicane staan in Kerpen. Daarom kreeg ik drie strafseconden en werd ik helaas teruggezet naar de vijfde plaats.”

Niet blij met die beslissing van de wedstrijdleiding was Mick er alles aan gelegen in de derde race te bewijzen dat hij die tweede plaats had verdiend. Hij kwam als tweede door de eerste bocht na de start. “Daarna ging ik iets minder en haalden drie man me in”, bekende Mick. “Maar Przybylak kon ik achter me houden. Daarna was het stuivertje wisselen met Filip Wojtowicz. Ik wilde geen risico nemen. Ik wist dat de podiumplaats dan voor mij zou zijn.”

En zo geschiedde. Mick was terecht tevreden met zijn prestatie. Zeker ook omdat hij niet precies dezelfde mogelijkheden heeft als de andere toppers. “We rijden met een lager budget dan anderen. We moeten het echt van sponsors hebben”, legde hij uit. “We hebben wel eigen motoren, maar getuned door GKS Lemmens Power. Ons FA-chassis stond ook super door de geweldige ondersteuning van Vici Motorsport (familie De Clerq). Veel dank dan ook aan beide partijen voor deze technische ondersteuning. En mijn vader, die me alles voor mij doet qua sleutelen. Dat ik nu dan het podium gehaald heb is een mooie beloning voor al het harde werk!”

"Natuurlijk wil ik mijn ouders, mijn sponsors en mijn trouwe fans bedanken voor hun jarenlange ondersteuning". Mick Nolten wordt gesteund door:
• Intertec Consultancy
• Autodemontage Zellisen
• H-Weld lasopleidingen
• Pepels BV aanneming en transport bedrijf.
• Zimea Detachering
• 4 safety procucts Geleen
• Safety Nation

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS