Autosport NL • Autosport NL Diversen

Zondag 22 april opent het rallycross seizoen op het Eurocircuit te Valkenswaard

Uitgegeven door Johan Vis • 21 april 2018 11:40

Aanstaande zondag wordt het Nederlandse Rallycross seizoen afgetrapt op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Zondag 22 april opent het Rallycross seizoen op het Eurocircuit

Tijdens de jaarlijkse testdag in maart hebben de coureurs uit binnen- en buitenland alvast weer kennis kunnen maken met het circuit in Valkenswaard, al barst aanstaande zondag de echte strijd pas los. Naast het Nederlands Kampioenschap telt de wedstrijd ook mee voor het Belgisch kampioenschap, de BelNed Cup en het NRV Clubkampioenschap.

Met een voorlopige inschrijflijst van meer dan 120 coureurs wordt het direct een mooie aftrap van het seizoen op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Met meer dan 50 inschrijvingen in de Supernationals plus- en min klasse, laten deze mannen én vrouwen zien dat het een populaire klasse is om in uit te komen. Zo is Steve Volders dit seizoen weer terug te vinden in de Supernationals plus klasse. Het gaat zich uitwijzen of hij zichzelf aan het einde van het seizoen ook kampioen in deze klasse mag noemen. Tegenstand kan in ieder geval verwacht worden van Kristof Bex, Bert Bosmans en Luc Maris.

In de Supernationals min zal de strijd zeker niet minder zijn. Zo neemt de top vier van vorig jaar, met uitzondering van Volders, weer deel. Ook zien we bijvoorbeeld Jordi van Weert met zijn Ford Fiesta op de inschrijflijst staan. Van Weert maakt na een aantal jaren RST Junior Cup te hebben gereden, de overstap naar de Supernationals min.

Ook het veld in de Super1600 klasse is goed gevuld. Davy van den Branden wist vorig jaar nipt het kampioenschap van Pascal Roumans weg te houden. Beide mannen zullen er dus op gebrand zijn om tijdens de eerste wedstrijd op het Eurocircuit de winst te pakken.

Ook keren de Supercars weer terug op het Eurocircuit. Johnny Verkuringen en Wil Teurlings gaan de strijd aan om wie hun wagen het snelst over het circuit kunnen sturen.

Zal het Rene van Roy ook dit jaar weer lukken om voor de titel te gaan in de FRC Sprinters en Superklasse? Geduchte tegenstand kan hij verwachten van Guy Rys en Johan Versluis.

Vorig jaar wist Christiaan Spelmans alle overwinningen op het Eurocircuit op zijn naam te zetten en toonde zich daarmee haast onverslaanbaar in de FRC Sprintcars klasse. Aanstaande zondag wordt duidelijk of hij ook dit jaar weer de snelste coureur zal zijn.

In de RST Junior Cup zien we naast vertrouwde namen ook een lichting nieuwe coureurs op de inschrijflijst staan. Met negen jonge coureurs aan de start belooft ook deze klasse genoeg spanning te bieden aan de toeschouwers. Natuurlijk is ook de 2CV cross er dit seizoen weer bij op het Eurocircuit.

Naast deze klasses zien we op 22 april ook de SRX Cup aan de start van het Eurocircuit staan. Deze wagens rijden mee voor het Belgisch Kampioenschap en zijn bijzonder om naar te kijken vanwege hun robuuste uitstraling.

Al met al belooft het een goed gevulde rallycross dag te worden op het Eurocircuit in Valkenswaard.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS