Autosport NL • Autosport NL Diversen

Truckracen is terug in Nederland: vereniging Dutch Truck Racing is opgericht

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 november 2016 16:22 • Print artikel

Het is een tijdje stil geweest rond het racen met vrachtwagens op de Nederlandse circuits. Aangezien de raceteams van trucks toch graag op de vaderlandse circuits wilden rijden moest er gezocht worden naar een oplossing. Hiervoor werd Ron Gerritsma benaderd. Gezien hij al vijf jaar coördinator van de truckraces was, en een groot netwerk had opgebouwd, bleek hij de aangewezen persoon. Na een lange periode van overleggen met teams, en het zoeken naar enthousiaste vrijwilligers, is in september 2016 de vereniging Dutch Truck Racing (D.T.R.) opgericht.

Dutch Truck Racing

Het doel van de vereniging is om nu voor 2017 truckraces te organiseren tijdens grote evenementen op circuitpark Zandvoort en in de toekomst mogelijk ook op andere circuits. Door deze deelname vormen de mastodonten van de weg weer een spektakel voor een breed publiek, en zullen de trucks de line-up extra kleur geven tijdens een raceweekend!

De reglementen van de Dutch Truck Racing zijn afgeleid van het Europese FIA reglement en ondergebracht bij de KNAF. Hierdoor is het ook voor niet Nederlandse teams aantrekkelijk om deel te nemen aan de door DTR georganiseerde races.

Dutch Truck Racing

Zonder sponsoren en donateurs is het erg lastig om deze races te organiseren. Daarom is de vereniging Dutch Truck Racing opzoek naar liefhebbers en geïnteresseerden die het truckracen een warm hart toe dragen, en hiervoor een financiële bijdrage willen leveren. Een mooie manier om de vereniging Dutch Truckracing te ondersteunen is aanmelden voor de club van 100. "Op dit moment zijn we druk bezig met het komende jaar, waar een aantal mooie races en activiteiten op het programma staan zoals de paas races op Zandvoort 15 tm 17 april, het voorprogramma van de Mittelrhein cup op de Nurburgring en de finaleraces."

Als u nieuwsgierig bent geworden naar de leden van de vereniging en de trucks, bezoek dan de site van Dutch Truck Racing op het internet. www.dutchtruckracing.nl

Mis de volgende trekking niet van de Staatsloterij! Nog maar twee dagen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS