Autosport NL • Autosport NL Diversen

Titanenstrijd op Spa-Francorchamps: Spektakel en megastartveld

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juli 2015 13:48

De Spa Summer Classic trekt ieder jaar een record aantal deelnemers naar het 7 kilometer lange Grand Prix Circuit in de Ardennen. De strijd ging deze keer tussen drie iconen uit de sixties die een titanenstrijd uitvochten: de Ford GT40, de Shelby Cobra Daytona en de Chevrolet Corvette Grand Sport. Snelste man in de kwalificatie was Michiel Campagne in de brute Corvette GS, maar die liet zich bij de rollende start verrassen door de Cobra Daytona van Olivier Ellerbrock. Het hele veld ging zonder problemen door de Source haarspeldbocht, in plaats daarvan werd het spektakel in de eerste ronde verzorgd door Jac Meeuwissen die zijn driewielige Healey al vonken sproeiend in de grindbak parkeerde. Ellerbrock en Campagne waren intussen in fel gevecht gewikkeld, en het lukte Michiel enkele keren om de leiding over te nemen. Vanaf het moment dat er achterblijvers ingehaald moesten worden had de Duitser echter een kleine voorsprong die hij niet meer opgaf. De derde plaats werd ingenomen door het resterende icoon, de Ford GT40 van Georg Nolte. Snelste van de “gewone” auto’s was Norbert Gross in zijn Ford Falcon. De andere toerwagenklassen werden gewonnen door Thomas Ardelt in de Volvo Amazon, Alexander Schlüchter in de Lotus Cortina en Rob Rappange in de Austin Cooper S. De GT-klassen waren een prooi voor Sander van Gils (Lotus Elan), Robert Hamilton (Marcos 1800GT) en Fred Corporaal (Lotus Elite).

In de tweede race was het Daniela Ellerbrock die de Cobra Daytona bestuurde. Zij startte voorzichtig en dat gaf Norbert Gross de gelegenheid om de leiding te pakken. Hij werd echter al snel afgelost door Michiel Campagne. Helaas werd de race onderbroken door een Safety Car periode nadat Nykle Meyer’s Jaguar E-type al zijn olie verloor. Dit veroorzaakte een hoop spins en glijpartijen, gelukkig zonder schade. Na de herstart zat alles weer kort op elkaar. Michiel Campagne liet zich echter niet weer verrassen en won onbedreigd. Nolte in de GT40 nam de tweede plaats over van Gross, die tevreden was met een podiumplaats en opnieuw winst in de klasse. De overige klassen werden wederom gewonnen door Van Gils, Hamilton, Corporaal, Ardelt en Rappange, alleen CT08 kende een andere winnaar, Gerrit Jan van Leenen (Lotus Cortina).

De volgende twee races om het NK HTGT powered by Visser Contactlenzen zijn tijdens de Gamma Racing Day op 1 en 2 augustus.

Uitslag race 1:

1. Olivier Ellerbrock (Shelby Cobra Daytona) 2. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport) 3. Georg Nolte (Ford GT40) 4. Norbert Gross (Ford Falcon Sprint) 5. Sander van Gils (Lotus Elan 26R) 6. Martin Bijleveld (Ford Falcon Sprint)

Uitslag race 2:

1. Michiel Campagne (Chevrolet Corvette Grand Sport) 2. Georg Nolte (Ford GT40) 3. Norbert Gross (Ford Falcon Sprint) 4. Daniela Ellerbrock (Shelby Cobra Daytona) 5. Sander van Gils (Lotus Elan 26R) 6. Frits Campagne (Chevrolet Corvette Stingray)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS