Autosport NL • Autosport NL Diversen

TCR Benelux opent tweede dag Jumbo Racedagen met spannende races

Uitgegeven door Bas Holtkamp • 21 mei 2017 08:02 • Print artikel

Zandvoort - Zondagochtend om 9.00u gingen de Jumbo Racedagen van start met de eerste races van de TCR Benelux competitie. Onder een stralende zon werden kort achter elkaar twee spannende sprintraces verreden.

TCR Benelux

In de openingsrace kwam het veld tijdens de start goed weg. Doordat Paziewski al in de eerste ronde de macht over het stuur verloor en hierdoor zijn Clio in de vangrail plantte, werd de safetycar naar buiten geroepen. Toen de groene vlaggen weer werden gezwaaid, sloeg Lemeret in zijn Honda Civic vanuit leidende positie direct een klein gat. Terwijl Altoe in zijn VW Golf het gat naar hem langzaamaan dicht begon te rijden, ontspon achter hen het gevecht om de derde positie. Lessennes verschalkte in zijn Civic de Peugeot van Abbring bij het uitkomen van de Tarzanbocht. Binnen een paar ronden kroop ook hij naar het leidende duo. Hoewel ze elkaar rondenlang dicht op de hielen zaten en Altoe nog een klein tikje uitdeelde aan Lemeret, bleven hun posities ongewijzigd en kwamen ze als een treintje over de finish: 1. Lemeret, 2. Altoe en 3. Lessennes.

TCR Benelux


Direct hierna volgde de tweede race in deze competitie. De uitslag van de eerste race was bepalend voor de startvolgorde van deze race. Na het doven van de lichten stelde Altoe direct orde op zaken en vloog naar de leiding. Lesseness kwam eveneens goed uit de startblokken en zat in het het kielzog van de VW Golf van Altoe. Lemeret kende een zeer slechte start en viel van de eerste terug naar de zevende positie.

In de Kumo-bocht ging het vervolgens mis doordat de Audi RS3 van Meijer toucheerde met de Audi van Reicher en samen schoven ze de grindbak in. Ze zochten beiden de pits op en moesten hun race staken. Evenals Lemeret die problemen begon te krijgen met zijn Honda.

Aan de kop van het veld had Altoe inmiddels een behoorlijke marge opgebouwd richting Lessennes. Ondanks dat de Civic in de slotronden weer richting de Golf kroop, reed Altoe onbedreigd naar de overwinning, gevolgd door Lessennes en Detry in de VW Golf. Vanmiddag worden race 3 en 4 verreden met daarin o.a. Tom Coronel achter het stuur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS