Autosport NL • Autosport NL Diversen

Simon Knap en Rob Severs in TCR Benelux tijdens de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 mei 2017 19:58 • Print artikel

Komend weekend 20 en 21 mei komen Simon Knap en Rob Severs in actie tijdens Jumbo Race Dagen driven by Max Verstappen op het circuit van Zandvoort. Tijdens dit evenement waar meer dan 100.000 bezoekers verwacht worden, rijden Knap en Severs in een fonkelnieuwe SEAT Leon TCR van Bas Koeten Racing in de TCR Benelux klasse.

Seat Leon TCR


De TCR Benelux is een jonge raceklasse die in veel landen een grote opmars maakt en waar veel bekende coureurs hun opwachting maken. De TCR Benelux is een sterk bezet veld met namen als Stephane Lemeret en Tom Coronel.

Op de vrijdag voorafgaande aan het evenement is er een vrije training, en in de middag een kwalificatie waar beide coureurs aan deel moeten nemen. Zaterdag staat er een race van een uur op het programma met een verplichte pitstop zodat beide coureurs een half uur rijden. Op de zondag staan er vier sprintraces op het programma, Simon rijdt er twee en Rob rijdt er ook twee. Ook zullen er tijdens deze dagen meer raceklassen hun opwachting maken zoals de Boss GT. Deze klasse bestaat uit oud Formule 1 en Indycar wagens. Tussen de races door geeft Max Verstappen aan aantal demonstraties met zijn Red Bull Formule 1 wagen wat voor veel spektakel zal zorgen.

Simon Knap (28) startte zijn circuitcarrière op 16-jarige leeftijd in de Formule Ford waarna hij op zijn twintigste de stap naar de GTs maakte. In de afgelopen jaren was Knap niet onverdienstelijk met de dikste GT3s actief in onder meer Blancpain Endurance Series en ADAC GT Masters en meer recent de European GT4 Series met de bekende oranje/witte BMW M3 en later de M4 GT4: “Het is alweer een tijdje geleden dat ik met een voorwielaangedreven auto op het circuit gereden heb", zei Simon Knap. "Ik zal daar nog wel even aan moeten wennen, maar met goede coaching van de data-engineers verwacht ik het snel op te pakken.”

Rob Severs (29) is al meerdere jaren teamgenoot van Simon Knap en heeft de afgelopen jaren ook in de BMW M4 GT4 gereden in de European GT4 Series. Het circuit van Zandvoort kent Severs op zijn duimpje aangezien hij er vele kilometers aflegde in onder meer het Burando Production Open kampioenschap en het Winterkampioenschap. “Net als Simon moet ik nog wel omschakelen naar een 350 PK sterke auto met voorwielaandrijving", legt Severs uit. "Er worden 100.000 bezoekers verwacht op dit fraaie evenement, ik kan niet wachten om langs de volgepakte duinen en tribunes te rijden!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS