Autosport NL • Autosport NL Diversen

Porsche Days 2018 op Circuit Zandvoort: jubileum van 70 jaar Porsche in één weekend

Uitgegeven door Johan Vis • 27 mei 2018 11:33

In het weekeinde van 9 en 10 juni vinden de Porsche Days 2018 op Circuit Zandvoort plaats. Het evenement waarbij de magie van Porsche tot leven komt, is groter en spectaculairder dan ooit, omdat tijdens dit weekeinde een bijzonder jubileum wordt gevierd: 70 jaar sportwagens van Porsche. Het publiek wordt onder meer getrakteerd op een line-up van de mooiste en meest bijzondere Porsches uit de afgelopen zeven decennia die op Nederlandse bodem rondrijden. De Porsche Days 2018 zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Porsche Days 2018: 70 jaar Porsche in één weekend

Het jubileum van Porsche wordt op 9 en 10 juni wereldwijd gevierd. In Nederland concentreren de festiviteiten zich op het legendarische duinencircuit in Zandvoort. Het jubileum komt bijvoorbeeld tot uiting in een circuitparade van tientallen memorabele Porsches van de afgelopen 70 jaar. Nieuw in het programma is het Porsche concours d’élégance. Hiervoor kunnen onder andere de Nederlandse Porsche Clubs de mooiste en meest bijzondere auto’s van hun leden inschrijven. En naar alle waarschijnlijkheid geven alle drie supercars van Porsche acte de préséance op Zandvoort: de 959, de Carrera GT en de 918 Spyder.

Porsche Days 2018: 70 jaar Porsche in één weekend

Actie
Zoals elk jaar staat ook de 2018-editie van de Porsche Days voor een belangrijk deel in het teken van actie. Porsche-rijders kunnen speciale tracktime-arrangementen boeken, zodat ze met hun eigen Porsche volop kunnen genieten op het rechte stuk en het gevoel van onder meer de legendarische Tarzanbocht zelf kunnen ervaren. Zelfs jongeren die nog geen rijbewijs hebben, kunnen circuitervaring opdoen in een Porsche dankzij de Porsche Young Driver Experience. Voor de allerjongste fans is er de Porsche Kids Corner, waar heerlijk gespeeld en geknutseld kan worden.

Porsche Days 2018: 70 jaar Porsche in één weekend

Inspiratie
Uiteraard speelt Porsche Classic een hoofdrol bij de Porsche Days 2018. In de klassieke Porsche pitboxen staan bijzondere Classics opgesteld. En omdat elke Porsche ooit een klassieker wordt, is er een uitgebreid aanbod van Porsche Approved Occasions te bewonderen. Tijdens de Porsche Days 2018 kunnen liefhebbers van het merk zich op die manier ook inspireren tot het verwezenlijken van een jongens- of meisjesdroom.

Porsche Days 2018: 70 jaar Porsche in één weekend

De Porsche Days 2018 op 9 en 10 juni vrij toegankelijk voor publiek. De track time- en hospitality-arrangementen zijn vanaf begin april te boeken via Porsche24.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS