Autosport NL • Autosport NL Diversen

NL Drift Series beleeft topweekend tijdens Finaleraces op Zandvoort

Uitgegeven door Nathalie Voorn • 12 oktober 2010 11:03



De Finaleraces zijn verreden, de banden zijn op, de benzine tanken aardig leeggereden, en het nodige rubber en rooksporen achtergelaten in de duinen bij Circuit Park Zandvoort. Maar, het was weer een geweldig feest. André Kok wist de overwinning van het weekend binnen te halen en heeft de wisseltrofee in de vorm van de Gouden Helm een paar maanden op de schouw staan (of boven zijn bed hangen?)

André Kok bleef zijn directe volgers Paul Vlasblom en broer Marco Kok voor en ging met de titel naar huis te gaan.



Op de paddock had de NL Drift Series in samenwerking met Munster Energy en Circuit Park Zandvoort een mooi parcours en hospitality neergezet, waar “de huis-“ DJ Gilton Franklin het publiek enthousiasmeerde met zijn muziek en presentatie voor de Drifttaxi. Velen hebben weer mogen genieten van de kunsten van de drifters uit de NL Drift Invitationals en de Light-klasse. Zowel naast de baan, als naast de rijder in de Drifttaxi. Het paddock parcours was klein maar fijn, zoals veel rijders ons melden. Ook hebben Tim Coronel en Olaf Commijs nog een aantal ronden hun kunsten vertoond in de Nissan 350Z en Nissan Skyline.


"Bij deze willen wij van de NL Drift Series iedereen bedanken voor het geweldige weekend. André Kok gefeliciteerd met het behalen van de overwinning van de finale races en het Kampioenschap 2010. Ronde 1, 3 en 4 zullen snel op DVD verschijnen als compilatie van het seizoen 2010", meldde de organisatie. "Voor 2011 zijn we al bezig met het circuit voor vier of vijf ronden, zodat de NL Drift Series nog professioneler en nog grootser aanwezig zijn. See you next year on the track of Zandvoort!"

UITSLAG KAMPIOENSCHAP 2010:
1. André Kok, 48 punten
2. Marco Kok, 44* punten
3. Paul Vlasblom, 44* punten
4. Jasper Spaan, 35 punten
5. Marc Rijene, 20 punten
6. Vincent Cramer, 16 punten
7. Tim Tatje, 16 punten
8. Frank van Heeren, 16 punten
9. Bas Plugge, 12 punten
10. Gerrit-jan Toonen (Sik), 8 punten
11. Michel Ditmarsch, 5 punten
12. Kees Kok, 4 punten
13. Pieter van Hoorick, 4 punten
14. Vernon Zwaneveld, 2 punten
15. Marc Visser, 1 punt
16. Owidio, 1 punt

*Paul Vlasblom en Marco Kok hebben dezelfde score. Marco Kok is tweede geworden in het kampioenschap, omdat hij in de tweede ronde als tweede is gefinisht en Vlasblom in de vierde ronde vierde is geworden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS