Autosport NL • Autosport NL Diversen

NK HTGT 2017 powered by Gamma vanaf Spa-Francorchamps; 50 auto's volgas door Eau Rouge

Uitgegeven door HJ van Keulen • 6 juli 2017 07:46 • Print artikel

Maar liefst vijftig auto's meldden zich aan het vertrek voor een race van een uur op zonnig Spa-Francorchamps. Direct na de start op de F1-omloop was het Andy Newall die een staaltje stuurmanskunst van de bovenste plank liet zien. Hij gooide zijn slingerende Jaguar E-type met het gas vol op de plank door Eau Rouge en wist op die manier Michiel Campagne in de Corvette Grand Sport voor te blijven.

NK_HTGT_2017_Spa

Georg Nolte, de man die vanaf de eerste plaats vertrokken was, viel intussen steeds verder terug in zijn Ford GT40. Halverwege was het tijd voor de verplichte pitstops. Daarna ging Campagne aan de leiding, voor Rhea Sautter die het stuur van de E-type had overgenomen. Maar het was Michael Funke die als een raket naar voren kwam in Nolte's GT40 en enkele ronden voor het einde de leiding overnam. Kort achter de kop volgden de kleine Lotus Elans. Omdat snelle mannen Bob Stevens en Sander van Gils pech kregen, pakten Alexander Schlüchter en Jos Stevens de plaatsen 4 en 5. Claus Bjerglund was zesde in de dikke TVR Griffith.

NK_HTGT_2017_Spa

De GTS11-klasse werd aanvankelijk geleid door Mark Dols, maar zijn motor hield het niet vol. Zo ging de winst naar de andere Marcos, die van Robert Hamilton. Hij had een flinke voorsprong op Erwin van Lieshout en Theo van Gammeren in hun Porsche 911's.

De kleine GT klasse was goed bezet met Ginetta G4's, een Lotus Elite, Alpine A110, Porsche 356 en MGA. Brian Lambert pakte de winst in zijn Ginetta na een mooie strijd met merkgenoot Nigel Winchester, terwijl Michel Lombard derde werd in zijn Alpine.

NK_HTGT_2017_Spa

De grote toerwagenklasse werd aanvankelijk aangevoerd door Martin Bijleveld in zijn Ford Falcon, maar na de pitstops leidden Spa specialisten Christian Dumoulin en Christophe van Riet in hun Ford Mustang. Carlo Hamilton (Falcon) pakte de tweede plaats en Jaap van der Ende bracht Bijleveld's auto als derde over de meet.

De Lotus Cortina klasse was voor Frank Romo, voor de équipe Du Toy van Hees/van Leenen en Basil Ball, terwijl Bert Mets een mazzeltje had en de Mini klasse won, omdat Rob Rappange op de valreep nog een pitstop moest maken.

Volgende race Gamma Racing Day, Assen (NL), 4-6 augustus.

NK_HTGT_2017_Spa
MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS