Autosport NL • Autosport NL Diversen

Nederlands trots, sportwagenfabrikant levert eerste Donkervoort D8 GTO-S

Uitgegeven door Johan Vis • 15 april 2016 12:19

Begin dit jaar kondigde Donkervoort zijn productgamma voor 2016 aan, bestaande uit de D8 GTO-S, de D8 GTO-RS en de D8 GTO-R. De eerste belangrijke mijlpaal voor dit nieuwe productengamma werd afgelopen week bereikt. Het allereerste exemplaar van de D8 GTO-S – de ultieme Donkervoort voor de straat – verliet de Donkervoort fabriek in Nederland.

Donkervoort D8 GTO-S

Donkervoort D8 GTO-S | De ultieme Donkervoort voor de straat
De GTO-S (Sport) wijkt qua ‘looks’ niet sterk af van zijn oudere broer – de D8 GTO. De focus bij de ‘S’ ligt, naast de adembenemende prestaties, echter op extra comfort en gebruiksgemak. Een echte Donkervoort, maar verder geoptimaliseerd voor straat gebruik. Perfect voor langere ritten, weekendjes weg en vakanties en nog altijd de ultieme sportwagen-beleving.

Donkervoort D8 GTO-S

Ondanks het extra comfort, onder anderen verkregen door speciaal ontwikkelde comfort-schokdempers, blijft de GTO-S een volbloed sportwagen. Het Donkervoort vakmanschap komt tot uiting in het handgebouwde hybride chassis en de in eigen huis geproduceerde lichtgewicht koolstof carrosserie. Gecombineerd met de Audi 2,5L R5 TFSI-motor met 340 of 360 pk resulteert dit in de inmiddels karakteristieke en unieke pk-gewichtsverhouding.

Donkervoort D8 GTO-S

Het nieuwe en strakkere interieur van de GTO-S, vervaardigd uit de hoogste kwaliteit leder, werd verder ontwikkeld rondom de rijder. Een perfecte rijpositie, een extra armsteun, een overzichtelijk dashboard, maar nog altijd ‘No Compromise’ en niet voorzien van overbodige luxe. Daarnaast beschikt de -S over een ruime bagageruimte. Een op maat gemaakte en eventueel op de interieurkleur aangepaste Donkervoort bagageset zorgt voor een nog optimalere benutting van de 240 liter tellende kofferruimte.

Donkervoort D8 GTO-S

Kortom, de D8 GTO-S is een echte Donkervoort voor de ultieme rijbeleving op de mooiste wegen van Europa en daarbuiten!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS