Autosport NL • Autosport NL Diversen

"KNAF Talent First Giedo van der Garde en supertalent Robin Frijns gooien hoge ogen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 november 2012 16:02

Dinsdagavond 20 november is tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) een nieuwe bestuurssamenstelling gekozen. Unaniem werd Huub Dubbelman gekozen als voorzitter van zowel het Federatie Bestuur (FB) als het Dagelijks Bestuur (DB). Hij volgt daarmee Arie Ruitenbeek op, die bijna 12 jaar de voorzittershamer hanteerde. Scheidend opperhoofd Ruitenbeek is trots op de Nederlandse autosport in het algemeen en hoopt op F1-deelname van één van de Nederlandse talenten. “De sport bloeit ondanks de economische recessie als nooit tevoren."

KNAF: KNAC Nationale Autosport Federatie

Nieuwe voorzitter voor actieve autosportbond
De KNAF prijst zich al vele jaren gelukkig met de positie van Nederland in de internationale autosport. Scheidend voorzitter Arie Ruitenbeek (55) zegt daarover: “De sport bloeit ondanks de economische recessie als nooit tevoren. Nederlandse coureurs beleven successen in heel diverse takken van de autosport. In karting, in Dakar, in toerwagenracerij, in rally’s (WRC) en we lijken ook weer heel dicht bij een Nederlandse Formule 1 deelname. KNAF Talent First winnaar Giedo van der Garde en supertalent Robin Frijns gooien hoge ogen om in de eredivisie van de autosport te gaan acteren. Ik heb het als een voorrecht beschouwd om na mijn actieve race carrière (Ruitenbeek werd o.a. Nederlands toerwagenkampioen in 1986, red.) wat terug te kunnen doen voor de vaderlandse autosport en heb met veel plezier samengewerkt met mijn medebestuursleden, officials en de collega’s op het Federatiebureau in Zoeterwoude.” Arie Ruitenbeek, in het dagelijks leven verkoopdirecteur bij BMW Nederland heeft veel vertrouwen in zijn opvolger: “Huub volgt de autosport al heel lang van nabij en is een ervaren bestuurder; ik weet dat hij als geen ander met veel toewijding en een kritisch oog de KNAF zal leiden naar de volgende fase.”

Zijn opvolger als voorzitter is Huub Dubbelman (60). In de 80’er jaren was Dubbelman o.a. autosportjournalist en betrokken bij vele (inter)nationale autosportactiviteiten. Als Manager Corporate Communications bij Mercedes-Benz Nederland kan Huub bovendien bogen op langdurige bestuurlijke ervaring, niet in de laatste plaats omdat hij in vele besturen en adviesraden (o.a. van de RAI Vereniging) zitting heeft. Na zijn verkiezing zei Dubbelman: “Ik ben vereerd met mijn benoeming; op bestuurlijk gebied ben ik geen groentje, maar ik zal me terdege moeten inleven in alle takken van autosport die de KNAF vertegenwoordigt. Wat dat betreft heb ik bewondering voor Arie; hij is echt van alle markten thuis. Ik ga mij dan ook goed laten voorlichten door de sectiebesturen – ik zal niet over een nacht ijs gaan.”

Tegelijkertijd vond er nog een aantal wijzigingen in het bestuur plaats. De KNAF is de enige Nederlandse autosportbond en vertegenwoordigt de belangen van meer dan 7.000 actieve autosporters, verdeeld over 8 secties. De KNAF is aangesloten bij het NOC*NSF en maakt internationaal deel uit van de FIA (Féderation Internationale de l’Automobile).

Nieuwe samenstelling bestuur
Niet alleen Arie Ruitenbeek, maar ook Bart van Thienen (lid) trad na vele jaren trouwe dienst af. Hij wordt binnen het Dagelijks Bestuur opgevolgd door Hans Hugenholtz. Het bestuur ziet er na de wijzigingen als volgt uit: Huub Dubbelman (voorzitter), Jan de Wit en Eric Noort (beiden vice-voorzitters), Leon Rijnbeek (penningmeester), Wim den Hollander, Peter Dorn en Hans Hugenholtz (leden). Het Federatie Bestuur wordt gevormd door de leden van het DB aangevuld met vertegenwoordigers van de 8 secties: Ferdinand van Kampen (Karting), Robin Setzpfand (Autorensport), Frank Kuitert (Rally’s), Leo Balmer (Rallyracing), Tiny Vronik (Autocross), Frits d’Haan (Ovalracing), Coen v.d. Zandschulp (Terreinsport) en Eddie van den Hoorn (Historische Rally’s). Arie Ruitenbeek werd bij zijn afscheid benoemd tot ere-lid vanwege zijn verdiensten voor de nationale autosport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS