Autosport NL • Autosport NL Diversen

Henry Zumbrink met een overwinning het jaar uit: "In de regen zit ik altijd wel lekker in mijn vel"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 22 november 2017 07:35 • Print artikel

Henry Zumbrink is een coureur in hart en nieren die tijdens de eerste race van het Winter Endurance kampioenschap in Zandvoort, lekker uit de voeten kon op de door regen doordrenkte baan in de duinen. De snelle autocoureur uit Amerongen knalde naar een erg verdienstelijke vierde plaats in het overall-klassement en greep knap de winst in zijn divisie. Met een overwinning het seizoen afsluiten is altijd goed voor het moreel.

Henry Zumbrink

De regenachtige omstandigheden maakten het moeilijk voor de deelnemers, maar voor Henry Zumbrink, die te boek staat als een goede regenrijder, was de regen een geschenk uit de hemel. Hij baande zich gelijk een weg naar voren. In de regen komen de echte coureurs te voorschijn. "In de regen zit ik altijd wel lekker in mijn vel", zei Henry Zumbrink. "Vooral met deze nieuwe BMW, een heel fijne auto. We zijn hem eigenlijk al aan het ontwikkelen. We zijn dingen aan het proberen en aan het testen."

Normaal racet Zumbrink met Eric van den Munckhof, maar die moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. "Mark van der Aa stapte in en we hadden een leuk duo en dan ook nog winnen, super!", blikte Henry terug.

De auto voelde goed en presteerde naar behoren in de regen tot groot genoegen van het team. "Met deze auto kunnen we ook bijvoorbeeld 24 uur wedstrijden gaan doen", verklaarde Zumbrink, die de afgelopen jaren met succes uitkwam in de Super Car Challenge. Zumbrink combineert de racerij naast een drukke baan op het familiebedrijf Volvo Reede uit Amerongen. Onlangs gaf vader Hans Zumbrink het stokje over aan zijn zoon Henry. "Ik weet nog niet precies wat ik ga racen volgend jaar. Het kost een hoop tijd en geld. Helemaal nu ik de zaak moet runnen! Maar Supercar Challenge is voor mij aannemelijker."

De kwalificatie die was lastig met de dreigende regen en een beslissing die goed uitpakte zorgde voor het gewenste resultaat. "De kwalificatie was eigenlijk wel goed", zei Zumbrink. "Op slicks uiteindelijk. Ik nam de eerste vijftien minuten voor mijn rekening en Mark de tweede helft. We kwalificeerde als zesde, maar we maakten een mooie beslissing toen alle auto's gingen op stellen. Het begon te spetteren en ik zei toen over de radio: "We moeten naar binnen! We moeten op regenbanden!"

"Iedereen twijfelde op de grid. Na de wissel kwam ik weer op P2 naar buiten. Mark ging weer over op slicks. Helaas kwamen er andere binnen onder code 60. Met de start hadden we wel mogelijkheden, maar zeker weten doe je het nooit. Zeker niet met deze weersomstandigheden. Maar ik ben zeker tevreden met het resultaat. Met een mooie overwinning het jaar uit."

Henry Zumbrink


Henry Zumbrink richt zich de komende tijd vol overgave op zijn nieuwe job bij Volvo Reede. Bij Volvo Reede in Amerongen vindt u niet alleen de nieuwste Volvo modellen maar ook een uitgebreid aanbod aan occasions en een professionele werkplaats voor al het onderhoud aan uw Volvo.

Kijk eens op de goed verzorgde website van Volvo Reede.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS