Autosport NL • Autosport NL Diversen

Groots spektakel op Drentse heide met WK Superbike Assen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 april 2015 05:04

veel autosportfans houden ook van motorracen. Nederland heeft met Michael van der Mark eindelijk weer een Wereldkampioen Wegrace in huis. De Rotterdammer behaalde afgelopen seizoen op fenomenale wijze deze titel in het WK Supersport. Op basis van zijn prestaties kreeg Van der Mark een fabriekscontract bij Honda. Het is de bedoeling dat hij nog twee jaar uitkomt voor het Nederlandse Pata Honda Superbiketeam van Gerrit en Ronald ten Kate. Daarna moet het supertalent klaar zijn voor de MotoGP. In totaal doen er maar liefst dertien Nederlanders mee aan het WK Superbike! Naast Michael van der Mark starten zes Nederlandse rijders in de Superstock 1000 en vijf in de Stock 600.

WK Superbike Assen

Onderstaand alle Nederlandse rijders:
Michael van der Mark
Kevin Valk
Wayne Tessels
Tony Covena
Danny de Boer
Rob Hartog
Chris Nobel
Ricardo Brink
Frank Brouwer
Bobby Bos
Jaimie van Sikkelerus
Karlo Slager
Quentin Koers

Een primeur voor het WK Superbike Assen: Een speciale fanzone voor alle grote en kleine motorfans, donderdag tot en met zondag. Voor een kleine prijs de paddock binnenkomen en genieten van onder andere een paddockshow met alle importeurs, gepimpte motoren, zesentwintig classic motoren, een look-a-like van de motor van Jorge Lorenzo én een stuntrijder. Ook kan je op een simulator racen, net alsof je echt over het circuit van Assen scheurt. Daarnaast kan er een kijkje binnenin een motor worden genomen: Het Drenthe College staat er met een doorgezaagd motorblok. Op donderdag 16 april de kick-off met een open paddock, iedereen is ’s middags welkom om een kijkje te nemen op het rennerskwartier. Om 14:00 krijgen de coureurs een dartles van dartprofessional Jan Dekker. Vanaf 15:00 zijn coureurs, waaronder Leon Haslam, Jordy Torres, Randy de Puniet en Alex Lowes, in de grote Paddock Showtent beschikbaar voor handtekeningen en foto’s. Daarnaast worden de coureurs ook nog eens op het podium geïnterviewd.

Een WK Superbike weekend bijwonen is motorsport beleven met hoofdletters. Het programma is overvol en gedurende het driedaagse raceweekend zijn er races op meerdere dagen, aantrekkelijke trainingen en kwalificaties en de spectaculaire Superpole waarmee de startvolgorde van de Superbikeraces wordt bepaald.

Tijdschema WK Superbike Assen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS