Autosport NL • Autosport NL Diversen

Frits van Eerd genoot met een lach en een glinstering in zijn ogen op een kletsnat Zandvoort!

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 november 2017 18:05 • Print artikel

Frits van Eerd gaf vooraf aan de race op Zandvoort aan dat hij een gekke race wilde. Een lach en een glinstering in zijn ogen vertelde hoe hij de 4-uurs endurancerace beleefde op het drijfnatte circuit in de duinen, tijdens deze eerste ronde van het Winter Endurance kampioenschap, de Zandvoort 500!

Frits van Eerd LMP3 Zandvoort 500

Na een spannende strijd ging Equipe Verschuur met Bernhard ten Brinke en Finlay Hutchison met de zege aan de haal, voor het duo Frits van Eerd en Nigel Melker. De andere markante Nederlandse deelnemers, vader David en zoon Olivier Hart, wisten zich als derde te klasseren achter Van Eerd/Melker. "Ja, die heb ik ook wel gehad," zei Van Eerd tegenover RaceXpress direct na de race. "Het gaat altijd veel sneller dan dat je denkt; je kunt bijna niet geloven dat je alweer vier uur gereden hebt. Ik heb het afgelopen jaar al heel veel lange afstandraces gereden. Maar dit was wel een hele bijzondere!"

Frits van Eerd

De regen die tijdens de start begon, zorgde voor een erg natte baan en droogde ook niet op. Iets waar de ervaren coureur nogal verbaasd over was. "Ik heb in de ELMS gereden en niet één druppel regen gehad dit jaar," verklaarde Frits van Eerd. "En ik zat opnieuw in een LMP3 en volgens mij hebben we alleen maar regen gehad. En niet een beetje, maar best wel veel! Ik heb vrijdag niet kunnen testen, ik weet niet of dat erg is, maar dat maakt ook niet zo veel uit. Maar... je bent dan toch een beetje aan het zoeken. Het is zoals het is en ik heb mijn best gedaan."

Frits van Eerd Zandvoort 500

Bij een race als op zaterdag komt er van alles bij kijken: strategie, tactiek, bandenkeuze en ga maar door. Met de start stond nagenoeg iedereen op slicks. "We hebben gewoon een fout gemaakt," vervolgde Van Eerd. "We hadden andere banden moeten monteren, ècht jammer... Maar ik heb wel genoten, heerlijk om te rijden!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS