Autosport NL • Autosport NL Diversen

Ferrari Formula Classic verwacht zo'n 20 bolides, met modellen zoals de 308 en 328 GTB, F355 Challenge en 550 Maranello

Uitgegeven door Johan Vis • 11 juni 2017 09:46 • Print artikel

Goed nieuws voor iedereen die houdt van Italiaanse auto’s, races en Italiaanse lifestyle: Italia a Zandvoort is uitgegroeid tot een tweedaags evenement. Dat wordt dubbel genieten op 24 en 25 juni van nog meer races en demo’s, dubbele espresso’s en de viering van ’70 jaar Ferrari’. Italia a Zandvoort is een echt familiefeest, met vermaak voor jong en oud. Een toegangskaart kost in de voorverkoop (via www.italia-zandvoort.nl) slechts 15 euro (dagkaart) of 25 euro (weekendtoegang); kinderen krijgen 50% korting.

null

70 jaar geleden, in 1947, introduceerde Ferrari zijn eerste auto’s voor straatgebruik. Het raceteam, Scuderia Ferrari, bestond toen overigens al 18 jaar. Italia a Zandvoort viert dit jubileum met een bijzonder overzicht van tientallen jaren Ferrari-geschiedenis. Races met Ferrari’s ontbreken sowieso niet tijdens Italia a Zandvoort. De Pirelli Ferrari Formula Classic verwacht 18 tot 20 bolides, met modellen zoals de 308 en 328 GTB, F355 Challenge en 550 Maranello. De Britse klasse verwacht dat er ook enkele Nederlandse Ferrari-coureurs aan de start zullen verschijnen.

Alfa Romeo Challenge en speciale demo’s
Het raceprogramma van Italia a Zandvoort wordt gecompleteerd door de Alfa Romeo Challenge. De klasse komt met tientallen jaren Alfa Romeo-geschiedenis naar het circuit, van de klassieke Alfa Giulia tot en met diverse snelle uitvoeringen van de Alfa 75, 155 en 156. Reken op een goedgevuld startveld! Geen races, maar wel ‘racy’ zijn de speciale demo’s met een aantal zeer tot de verbeelding sprekende modellen.

Hoofdrol voor merkenclubs
De Italiaanse merkenclubs pakken groot uit tijdens ‘hun’ evenement. De clubs tonen een prachtig overzicht, van klassiekers tot moderne auto’s en van compacte familieauto’s tot supersport-bolides.
De Ferrari Club Nederland, één van de grondleggers van Italia a Zandvoort, is traditioneel prominent aanwezig.

Vrij rijden voor iedereen met een Italiaanse auto
De merkenclubs presenteren zich niet alleen statisch in het rennerskwartier. Veel leden komen ook op het circuit in actie tijdens de diverse vrij rijden-sessies. Het circuit staat ook open voor eigenaren van een Italiaanse auto die geen lid zijn van een merkenclub. Sterker nog, vrij rijden is voor bezoekers bijna gratis. Voor 40 euro, inclusief twee toegangskaarten met een waarde van 30 euro, kan iedereen met een Italiaanse auto 20 minuten lang zelf de magie van het circuit ervaren.

Lifestyle
Italia a Zandvoort is veel meer dan Italiaanse auto’s en races. ‘Italia’ is een evenement voor het hele gezin, met veel aandacht voor alles wat het leven aangenaam maakt. In het rennerskwartier vindt u een breed aanbod van Italiaanse lekkernijen, waaronder koffiespecialiteiten, ijs en wijnen. Italiaanse mode, vakanties en meer zullen niet ontbreken, net als Italiaanse muziek. Een bijzondere rol is weggelegd voor de stijlvolle Vespa. Conclusie: Italia a Zandvoort is een evenement om inspiratie op te doen en lekker te genieten!

Toegangskaarten
Alle toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Italia a Zandvoort (www.italia-zandvoort.nl), de website van Circuit Zandvoort (www.circuitzandvoort.nl) of bij een van de ruim 450 Primera winkels. Een toegangskaart kost in de voorverkoop slechts 15 euro (dagkaart) of 25 euro (weekendtoegang); kinderen krijgen 50% korting. Tickets geven toegang tot het volledige evenemententerrein, inclusief hoofdtribune, paddocks en pitsdak. Surf voor een prijsoverzicht en details naar www.italia-zandvoort.nl.

Bezoek de nieuwe Bernie’s Bar & Kitchen
Het nieuwe restaurant Bernie’s Bar & Kitchen, gelegen boven het pitsgebouw, met uniek zicht op pitlane en Tarzanbocht, is op beide dagen van Italia a Zandvoort geopend voor alle bezoekers voor ontbijt, lunch en diner. Dinerreserveringen kunnen ook al vooraf gemaakt worden via www.bernies.nl. Voor ontbijt en lunch is geen reservering nodig.
Kijk voor het tijdschema en meer informatie op www.italia-zandvoort.nl.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS