Autosport NL • Autosport NL Diversen

Eerste wedstrijd NK Rallycross / BelNed Cup 2017 op het Eurocircuit Valkenswaard

Uitgegeven door Johan Vis • 14 april 2017 07:35 • Print artikel

De openingsronde van het NK Rallycross op het Eurocircuit Valkenswaard werd verreden onder de juiste omstandigheden. Een prettige temperatuur en het in grote aantallen aanwezige publiek genoot van een mooie dag autosport. Vanaf 8 uur was iedereen welkom in de kantine om onder het genot van een goed verzorgd ontbijt te genieten van de Formule 1, waarna het voor de Rallycross-coureurs tijd was om zelf de baan op te gaan. Naast de punten voor het NK Rallycross werd er ook gestreden om punten voor de BelNed Cup.

NK Rallycross 2017
Marcel Snoeijers liet na een periode van afwezigheid zien er zin in te hebben in de Super1600 klasse. Na puike prestaties wist hij zijn comeback te verzilveren met een derde plek in de finale. Peter Vingerhoets pakte de winst, terwijl Davy van den Branden al na drie rondes moest opgeven in de finale. Pascal Roumans nam de tweede podiumplaats voor zijn rekening.

Kristof Bex was in de Supertouringcars + een klasse apart. Al tijdens de heats liet hij zijn snelheid zien door de snelste tijden neer te zetten. In de finale werd het hem nog knap lastig gemaakt door Luc Maris, maar door een lekke band moest Maris het opgeven en kon Bex de overwinning pakken. Bert Bosmans en Stefan Vaesen sloten aan op de tweede en derde plaats.

Steve Volders is de uitdaging aangegaan in de Supertouringcars -. Ook in deze klasse laat hij zien over 'Rallycross power' te beschikken want niemand kwam bij zijn snelheid in de buurt. Tijdens de finale leek Peter van de Wege echter op weg naar een podium plaats. Maar de pech bleef hem niet bespaard waardoor hij al snel moest opgeven. Een andere spannende strijd in de finale was tussen Glenn Cools en Ron Snoeck. Cools werd uiteindelijk verrassend tweede en ook Snoeck liet zijn snelheid zien, met de derde plek als gevolg.

René van Roy wist na veel problemen met zijn auto in het voorgaande seizoen toch overtuigend te winnen tijdens de finale in de Formula Rallycross Sprinters en Superklasse. Johan Versluys en Martyn Ferket mochten aansluiten op de tweede en derde plek.

In de Formula Rallycross Sprintcars klasse was het Christiaan Spelmans die de hoogte trede van het podium mocht beklimmen en liet Ronnie Grauwels en Josh van de Steeg achter zich.

In de RST Junior Cup moest Jordi van Weert zijn meerdere erkennen in debutant Filip Wojtowicz. Jari van Hoof mocht de laagste trede van het podium betreden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS