Autosport NL • Autosport NL Diversen

David Hart, Hans Hugenholtz en Bob Stevens verdelen de prijzen bij NK HTGT powered by Gamma 2016

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 mei 2016 16:27

NK HTGT HZT powered by Gamma

Zoals altijd bracht het NK HTGT powered by Gamma meer dan 40 auto’s aan de start tijdens de seizoensopener op Zandvoort. Dat routiniers David Hart en Hans Hugenholtz niet te kloppen zouden zijn in hun bloedsnelle AC Cobra’s was conform verwachting, de grote vraag was wie de derde podiumplaats zou pakken. Jos Stevens (Lotus Elan) had de beste papieren met een derde startplaats, maar het was Patrick Koel (Porsche 904) die het initiatief nam. Stevens vocht terug en nam de positie over totdat hij spinde op olie en vast kwam te zitten in de grindbak. Koel profiteerde, maar werd intussen bedreigd en even later gepasseerd door Tom Kuiper in een Chevrolet Corvette. Het was echter Bob Stevens, de zoon van Jos, die tegen het einde van de race sterk kwam opzetten en de derde plaats wist te pakken. Een aanrijding tussen Jochem Kentgens (Morgan) en Udo Hartmann (Mini) zorgde voor een neutralisatie van de wedstrijd die helaas tot de finish zou duren. De GTS11 klasse werd overtuigend gewonnen door Robert Hamilton in een Marcos 1800, de kleine GT’s waren voor Michel Lombard in de Alpine A110. De grote toerwagenklasse was voor Norbert Gross (Ford Falcon), de toerwagenklasse tot 2 liter voor Gerrit Jan van Leenen (Lotus Cortina) en de kleine klasse voor Jonathan Lewis (Mini Cooper).

Race 2 op zonnig Zandvoort was vrijwel een herhaling van race 1, met het leidende drietal gedurende de gehele 25 minuten plus 1`ronden op de drie podiumposities. De vierde plaats werd betwist door Kuiper, Koel, Gross en Georg Nolte (Ford GT40), waarbij Koel echter zijn kansen verspeelde door een valse start. Gross ging vol in de aanval, maar moest dat na een minuut of 15 bekopen met versleten banden, als gevolg waarvan hij niet alleen Kuiper maar ook de slecht gestarte Hamilton en de achteraan begonnen Jos Stevens voorbij zag komen. De klassenwinnaars waren dezelfde als in race 1, met uitzondering van de kleine toerwagenklasse die deze keer ten prooi viel aan Roger Ebdon in zijn Morris Cooper S.

Uitslag Race 1:
1. David Hart (AC Cobra) 2. Hans Hugenholtz (AC Cobra) 3. Bob Stevens (Lotus Elan 26 R) 4. Tom Kuiper (Chevrolet Corvette) 5. Georg Nolte (Ford GT40) 6. Norbert Gross (Ford Falcon Sprint)

Uitslag Race 2:
1. David Hart (AC Cobra) 2. Hans Hugenholtz (AC Cobra) 3. Bob Stevens (Lotus Elan 26 R) 4. Tom Kuiper (Chevrolet Corvette) 5. Robert Hamilton (Marcos 1800 GT) 6. Jos Stevens (Lotus Elan 26 R)
De volgende twee wedstrijden om het NK HTGT 2016 powered by Gamma vinden plaats op het circuit van Brands Hatch (Engeland) op 29 en 30 mei.

Koopjedeal


De beste dagdeals met grote kortingen! Elke dag nieuwe dagaanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van vandaag! Kijk HIER eens vanuit je luie stoel of er iets bijzit voor je!!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS