Autosport NL • Autosport NL Diversen

David Hart (AC Cobra) en Bob Stevens (Lotus Elan) winnen races bij NK HTGT powered by Gamma

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 mei 2017 09:57 • Print artikel

Het NK HTGT powered by Gamma werkte tijdens de traditionele Historische Zandvoort Trophy twee races af. De eerste werd met afstand gewonnen door David Hart in zijn AC Cobra. Om de tweede plaats werd fanatiek gestreden door drie Lotus Elan rijders, Jos en Bob Stevens en Christian Wedel. Door verdedigend te rijden wist de ervaren Duitser de tweede plaats te pakken voor de jonge Bob Stevens.

Alexander Schlüchter verprutste zijn kansen door in de eerste ronde te spinnen, maar kwam nog terug naar de vijfde plaats. De GTS11 klasse wer gewonnen door Robert Hamilton in zijn Marcos 1800GT en de kleine sportwagenklasse door Brian Lambert in een Ginetta G4. Bij de grote toerwagens, die op het verse Zandvoortse asfalt maar moeilijk uit de voeten kunnen, ging het mis in de eerste ronde.
Norbert Gross en Cees Lubbers raakten elkaar, waarna regerend kampioen Gross van de baan spinde en vervolgens een andere deelnemer raakte. Roel Korsten profiteerde en pakte de leiding in de klasse in zijn Ford Mustang, maar oude rot Jaap van der Ende (Ford Falcon) lachte het laatst en pakte uiteindelijk de winst. De andere toerwagenklassen werden gewonnen door Bert du Toy van Hees (Lotus Cortina) en Bert Mets (Morris Cooper S).

De zondagse race werd een Lotus Elan onderonsje. Bij de start was Mark Dols zeer snel weg in zijn Marcos, maar het was Jos Stevens die de leiding nam. Al snel was er een kopgroepje van drie Lotussen met Jos Stevens, Bob Stevens en Alexander Schlüchter, met niet ver daarachter Mark Dols en Robert Hamilton die een fantastisch gevecht leverden in in hun Marcossen. Bob Stevens was de snelste man in het veld, maar raakte even naast de baan en moest hard werken om Schlüchter te passeren. Toen dat gelukt was, reed hij het gat naar zijn vader dicht. In de laatste ronde kwamen ze in druk verkeer terecht en daarvan profiteerde Bob slim en pakte de winst. Dols won de GTS11 klasse. Frans van Maarschalkerwaart (Shelby Mustang) wist Rhea Sautter in haar Jaguar E-type net voor te blijven voor de winst in GTS12 en Brian Lambert was opnieuw de winnaar bij de kleine sporwagens in zijn Ginetta G4. Martin Bijleveld was een klasse apart in de grote toerwagenklasse, samen met teamgenoot Jaap van der Ende voert hij nu de tussenstand in het kampioenschap aan. De andere toerwagenklassen werden gewonnen door Bert Mets en Gerrit Jan van Leenen.

De volgende wedstrijd om het NK HTGT powered by Gamma wordt verreden tijdens de Spa Summer Classic te Spa-Francorchamps (België) op 23 en 24 juni.

Uitslag race 1:

1. David Hart (AC Cobra) 2. Christian Graf von Wedel (Lotus Elan) 3. Bob Stevens (Lotus Elan) 4. Jos Stevens (Lotus Elan) 5. Alexander Schluchter (Lotus Elan) 6. Niek van Gils (TVR Griffith)

Uitslag race 2:

1. Bob Stevens (Lotus Elan) 2. Jos Stevens (Lotus Elan) 3. Alexander Schluchter (Lotus Elan) 4. Mark Dols (Marcos 1800GT) 5. Martin Bijleveld (Ford Falcon
Sprint) 6. Thomas Kargus (Lotus Elan)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS