Autosport NL • Autosport NL Diversen

Autocoureur Sebastiaan Bleekemolen gaat diep bij Ironman: "Nog nooit zo moeten afzien, één lange lijdensweg"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juli 2017 09:04 • Print artikel

Sebastiaan Bleekemolen, uit de bekende autosportfamilie, is niet alleen snel en succesvol op vier wielen, maar verlegt ook zijn grenzen buiten het circuit. 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen. Sebastiaan Bleekemolen deed het afgelopen weekend tijdens de Ironman European Championships in Frankfurt, Duitsland. Ondanks de loodzware omstandigheden eindigde Bleekemolen als 691e van de ruim 3000 deelnemers. Hij vertelt zelf hoe het hem verging. “Ik heb werkelijk nog nooit zo moeten afzien, één lange lijdensweg. De temperatuur was rond de 30 graden, erg warm om 10:41:30 lang te sporten!", zei Bleekemolen, die de dagelijkse zaken runt bij Bleekemolens Raceplanet.

Sebastiaan Bleekemolen van autoracen tot Europees kampioenschap Ironman


Het zwemmen ging wel aardig, mooie locatie en sneller dan ooit tevoren, maar toen begon het fietsen… Het parcours kende ik niet, dus je weet niet waar de klimmetjes komen. En die kwamen! Afgezien dat je extra vermogen moet leveren, ben je ook alle rijwind kwijt. Elke bidon water die ik kon pakken gebruikte ik dan ook om te koelen. Op zich ging het fietsen met een snelheid van 34km/u ook goed. Maar aan het einde van de 180 kilometer ben je wel blij dat je eraf mag, want alles gaat toch wel zeer doen van de tijdrithouding waar je in zit.

Toen begon uiteindelijk het zwaarste deel van de dag. Lopen is mijn beste specialiteit, maar het was warm. Te warm. Vol in de zon liepen we langs de rivier in Frankfurt. Geen enkele beschutting. Helaas zakte het tempo daardoor af en toe weg. Ik heb vrijwel elke kilometer overwogen om te stoppen. En de truc door ijsklontjes in je pak te stoppen zoals we dat in de raceauto vaak doen ging ook niet helemaal op. In de auto blijft het vaak een uur goed, terwijl het ijs hier na 3 minuten weg was.”

“Ondanks alles heb ik mijn PR met 7 minuten verbeterd. Niet veel op bijna 11 uur, maar ik ben tevreden onder deze onmenselijke omstandigheden! Gisteren overwoog ik nooit meer zo’n lange afstand te doen, maar vandaag is dat alweer anders. Ik ben nu wel flink stijf en erg vermoeid, maar dat gaat weer over. Op naar de volgende!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS