Autosport NL • Autosport NL Diversen

Against Cancer zorgt voor onvergetelijke dag; 200 jonge kankerpatiŽnten racen over TT-Circuit Assen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juli 2017 11:28 • Print artikel

Woensdag 12 juli 2017 organiseerde Stichting Against Cancer voor ruim 200 gezinnen de 13e editie van de Circuitdag Against Cancer op het TT-circuit in Assen. Deze jaarlijkse circuitdag is speciaal voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door kanker. Onder andere GT-coureur Indy Dontje, Rintje Ritsma, ambassadrice Kira (singer-songwriter), 120 coureurs en 125 vrijwilligers zorgden ervoor dat de jonge kankerpatiŽnten en hun ouders voor een dag hun zorgen naast zich neer konden leggen. De kinderen konden meerijden op snelle motoren, in luxe sportwagens of in enorme Dakar-trucks en konden zelf ook racen op de kartbaan in Furoriís. Daarnaast waren er optredens van zangeres en ambassadrice Kira, een demo van schermster Cheryl de Jong, grote off-roadvoertuigen van Defensie en twee F-16 flightsimulators van de Luchtmacht. Bijzonder was de aankondiging van Stichting Against Cancer over hun nieuwe samenwerking met FC Twente. Vanaf komend seizoen nodigt de club gezinnen die te maken hebben met kanker uit als VIP voor de thuiswedstrijden. De circuitdag Against Cancer werd mede mogelijk gemaakt door Skippy-Rent, Ducati KNMV, Dobla, Sysqa, TT-Circuit Assen, Sanders Heftrucksk, Chrono Karting, FJ Motorsport, Politie Groningen, ISS World en het Ministerie van Defensie.

TT Circuit Assen


Voor ťťn dag coureur
Woensdag 12 juli vond de twaalfde Against Cancer Circuitdag plaats op het TT-Circuit in Assen. Jonge kankerpatiŽnten en hun familie werden de hele dag in de watten gelegd op en rondom het circuit, door onder andere ambassadeurs Indy Dontje, Rintje Ritsma, singer-songwriter Kira en schermster Cheryl de Jong. De kinderen konden behalve (mee)racen ook genieten van diverse optredens, grote Dakar-trucks, off-roadvoertuigen van Defensie en flightsimulators van de Luchtmacht. Speciaal voor de moeders stond er in ĎWomanCityí een team van visagisten en nagelstylistes.

Over Against Cancer
Stichting Against Cancer - sinds 2004 actief - zamelt geld in voor de ondersteuning van kankerpatiŽnten en organiseert evenementen voor gezinnen met zieke kinderen. Zo wordt er jaarlijks een circuitdag georganiseerd voor gezinnen en wordt er met een golftoernooi geld ingezameld. De stichting werkt nauw samen met VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker) en helpt families die door kanker in de financiŽle problemen zijn gekomen. De stichting wordt vrijwel volledig bestuurd door vrijwilligers.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS