Autosport NL • Autosport NL Diversen

Ad Verkuijlen VA-Motorsport ontvangt eerste KNAF/FIA-certificaat rolkooi

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 februari 2015 13:29

Vanaf 1 januari 2015 is het mogelijk om een KNAF/FIA-gecertifieerde rolkooi voor uw historische auto te laten produceren. Omdat de ontwerpreglementen voor erkende producenten gestoeld zijn op de moderne autosport, was het tot voor kort niet mogelijk om een 'period-rolkooi' voor uw historische auto te laten produceren en certificeren. De minimale ontwerpeisen voor de moderne autosport overschrijden namelijk de maximale ontwerpeisen voor de historische autosport, en dus diende hiervoor een specifiek reglement te worden ontwikkeld.

KNAF Ad Verkuijlen ontvangt eerste KNAF/FIA-certificaat rolkooi

Naar aanleiding van de vraag van een aantal KNAF erkende producenten en de toenemende interesse in de historische autosport, heeft de KNAF, in samenwerking met de FIA, dit specifieke reglement ontwikkeld. Dit opent de mogelijkheid om een rolkooi gebouwd volgens Annexe K (historische autosport) te laten certificeren. De combinatie van de ontwerpeisen van Annexe K en de kennis en vaardigheden van uw KNAF erkende rolkooiproducent, zorgen ervoor dat de KNAF deze veiligheidskooien nu kan certificeren. Een certificaat bij uw rolkooi is voor u de waarborg voor een gecontroleerde, veilige en reglementaire rolkooi.

Na de ontwikkeling van het reglement en de controle hiervan door de FIA, heeft de KNAF een pilot gedraaid met VA-Motorsport. Deze pilot is succesvol verlopen en de KNAF kan dan ook met gepaste trots mededelen dat de eerste certificaten inmiddels zijn overhandigd aan Ad Verkuijlen van VA-Motorsport (Hélène Duindam (KNAF) overhandigt Ad Verkuijlen het eerste certificaat).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS