Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Sensationele zege Mick Schumacher voor VAR in derde race Formule 4!

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 26 april 2015 14:08

Mick Schumacher heeft zojuist de derde race van het Formule 4-weekeinde in Oschersleben gewonnen. De zoon van Michael Schumacher startte de race als tweede, maar pakte de leiding meteen bij de start en stond deze voor de rest van de race niet meer af.

mick schumacher

Na vanochtend alweer een aardige race te hebben gereden waren de verwachtingen voor vanmiddag hoog gespannen in het Schumacher kamp. Doordat de zestienjarige gisteren als negende eindigde in de eerste race mocht hij in de derde race vanaf de tweede startplaats vertrekken. Bij de start verschalkte Mick echter meteen de polesitter, Tommy Preining. Meteen na de start volgde een safetycar waardoor Schumacher zijn leiding behield.

Onder toeziend oog van zijn grootvader Rolf Schumacher en 20.000 andere Duitsers bouwde Schumi jr een krappe voorsprong op. Aan het einde van de race kwam Joey Mawson erg dichtbij, maar een late safetycar verhinderde een inhaalpoging. Daarmee behaalde Mick Schumacher in zijn pas derde single-seater-race zijn eerste overwinning.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS