Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Zo vader, zo zoon: Kids van Jean Alesi en Bertrand Gachot debuut in de autosport

Uitgegeven door Dirk Kempen • 8 maart 2015 18:12

Roemruchte namen keren terug op de Franse circuits in 2015. Giuliano Alesi en Louis Gachot, de zonen van voormalig Formule 1 coureurs Jean Alesi en Bertrand Gachot, maken hun debuut in de autosport.


Na slechts twee jaar in de karts maakt de jongere Alesi de overstap naar het Frans Formule 4. Het Frans Formule 4 kampioenschap is geen FIA Formule 4 kampioenschap maar een variant op de Formule Renault 1.6. De klasse komt voort uit de Formule Renault Campus waar onder andere Franck Montagny en Jean-Eric Vergne kampioen werden. De Franse autosportbond FFSA is de drijvende kracht achter de klasse. "Ik ben erg blij en kijk uit naar mijn debuut in de formulewagens. Ik zit volop in mijn voorbereiding voor de eerste race in Ledenon", aldus de coureur uit Avignon.

De 15-jarige Louis Gachot maakt ook zijn formulewagendebuut in de klasse. Met zijn vader was het altijd de vraag welke nationaliteit hij had, de Franse, de Belgische of de Luxemburgse. Louis Gachot komt uit met een Franse racelicentie. De jonge Gachot reed de afgelopen jaren in de karts waar hij ook uitkwam met een Britse licentie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS