Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Zes fabrikanten voor de FIA GT World Cup naar Macau: “Exceptioneel hoog niveau”

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 oktober 2017 08:03 • Print artikel

In Macau wordt op 24 oktober wordt de startlijst voor de FIA GT World Cup bekendgemaakt. De verwachting is dat er zes fabrikanten, waaronder de vaste deelnemers Audi, BMW, Ferrari, Mercedes en Porsche, aan de start komen. De SRO, organisatie van het kampioenschap, laat via coördinator Benjamin Franassovici weten dat zij blij zijn met de hoeveelheid en de kwaliteit van de auto’s.

2017 GT World Cup


“We zijn zeker blij, omdat er wat belangrijke auto’s van overal ter de wereld aan de start komen”, meldt de coördinator aan het Engelse 'Autosport'. “Je gaat het zien wanneer de inschrijvingslijst verschijnt met een exceptioneel hoog niveau coureurs.”

De verwachting is dat Mercedes, de winnaar van 2014 en 2015, met vier auto’s gaat komen. Naast HWA, dat met twee teams komt, is de verwachting dat het Chinese GruppeM Racing de fabrieksstatus krijgt voor een tweetal Mercedes AMG GT3’s. Voormalig winnaar Edoardo Mortara wordt in één van de bolides verwacht.

Ook Antionio Felix da Costa, die twee keer in de Formule 3 won in Macau, wordt verwacht. Hij start naar alle waarschijnlijkheid met BMW.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS