Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Weer podium voor Steve Vanbellingen in 1000 kilometer Palanga in Litouwen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juli 2016 12:06

PALANGA - De Leuvense allrounder Steve Vanbellingen reed in het gezelschap van de lokale vedette en drievoudig winnaar Nemunas Dagilis en de Belgische routinier Tom Van Rompuy naar een knappe podiumplaats in de 1000 kilometer van Palanka. De Porsche 911 in de kleuren van Palanga Spa Hotel by EMG Motorsport was nooit uit de voorste gelederen weg te slaan en uiteindelijk was een podiumplek de verdiende verloning na een zeer harde en lange race. Steve Vanbellingen heeft nu enkele weken verdiende autosportrust alvorens het meest intense weekend van het seizoen aan te vatten, de 24 Hours of Zolder, met niet alleen de Limburgse marathon, maar ook de derde manche van de TCR Benelux.

Steve Vanbellingen Palanka

De 1000 Kilometer van Palanga groeit ieder jaar naar een hoger niveau en zo ook dit seizoen weer. Meer dan veertig wagens stonden aan de start van de atypische wedstrijd in Litouwen en ook de kwalitieit van het deelnemersveld was weer gestegen. Tijdens de strijd om de pole positie ging de vierde plaats naar de Porsche van de Belgisch-Litouwse equipe.

Steve Vanbellingen: “Het was knokken voor iedere tiende van een seconde en uiteindelijk mochten we als vierde van start gaan. We hadden echter een probleem met de schakelhendels aan het stuur van de wagen en het team is meteen na de kwalificatie aan het werk gegaan om het probleem te verhelpen. Voor het overige was de Porsche echt super, een heel goede wagen, het team van EMG Motorsport heeft meer dan zijn werk gedaan.”

1000 Palanka

De wedstrijd zelf verliep op zich vlekkeloos voor het trio Nemunas Dagilis, Tom Van Rompuy en Steve Vanbellingen. De Porsche maalde zijn rondjes af, en de derde plek was al snel het objectief van het team in de kleuren van Palanga Spa Hotel, Exit Night Club, Comparex, VSB en Lunatec. Uiteindelijk mochten de Litouwer en de beide Belgen dan ook naar het podium.

Steve Vanbellingen: “Eigenlijk is het een kort verhaal wat de race betreft. Het verliep allemaal vlekkeloos, op de hendels van de versnellingsbak na… Die hebben we uit veiligheidsoverwegingen uitgezet en dus de race met de klassieke schakelbak afgewerkt. Dat vergt wat aanpassing en uiteraard mis je ook wat snelheid. Ik denk dan ook dat de derde plek het beste was dat er in zat, en het team heeft die opdracht dan ook perfect uitgevoerd.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS