Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Weer een zoontje van een ex-F1-coureur voor Van Amersfoort Racing

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 januari 2017 15:29

Louis Gachot zal zijn tweede autosportseizoen in de ADAC Formula 4 klasse rijden als een lid in het team van Van Amersfoort Racing. Cachot maakte twee jaar geleden zijn debuut in het Franse F4 kampioenschap en zijn beste resultaat was een podiumfinish. Het afgelopen seizoen was de tiende positie en daarmee zijn allereerste kampioenschapspunten op de Hockenheimring een feit.

Van Amersfoort Racing


Gachot maakte een sterke indruk tijdens het postseason-testen bij Van Amersfoort. "Gachot deed zijn werk professioneel. Hij staat constant open voor advies en gebruikt dit het circuit. Het resultaat is constante vooruitgang en prestatie. Hij is gretig in het zoeken naar meer snelheid, en krijgt goede resultaten. Tot nu toe zijn we onder de indruk van zijn toewijding en werkhouding. We kijken ernaar uit met hem samen te werken in het 2017 seizoen", verklaarde teammanager Jeroen de Jong.

Frits van Amersfoort, de teambaas zelf voegt hieraan toe: "We zijn blij met de komst van Gachot naar het team. Als team vinden wij het heerlijk met jonge mensen te werken, hun prestatie te verbeteren. We doen de dingen anders dan bij andere teams. Het is ons doel Gachot het pakket te geven waar hij in kan groeien als coureur. Ik word er niet jonger op, maar het is interessante situatie. Net als rond 1985, wij racete met ons team tegen dat van zijn vader, in een FF-2000. Gelukkig staan we nu allebei aan dezelfde kant," aldus Van Amersfoort.

Gachot is opgewonden om voor Van Amersfoort te mogen racen: "Van Amersfoort is het team om in te zitten binnen de ADAC Formula 4. Ze zijn altijd erg competitief en wonnen het kampioenschap bij de coureurs in 2016. Ik kijk er naar uit van het team te leren. Gecombineerd met de volle ervaring van een vol seizoen in de Duitse F4 is het mijn doel om regelmatig op het podium te staan.

Het 2017 seizoen van de ADAC Formula 4 start in het laatste weekend van April in Duitsland. De jonge mannen strijden in zeven rondes op zes verschillende circuits in Oostenrijk en Duitsland, met drie races per weekend. een totaal van 21 races voor het hele seizoen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS