Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Voormalig IndyCar coureur Katherine Legge test gelikte Formula Lites + FOTO

Uitgegeven door Dirk Kempen • 9 juli 2015 10:07

Een van de meest succesvolle vrouwelijk singleseatercoureurs, Katherine Legge, keerde onlangs terug op het circuit in een eenzitter. Legge racete twee jaar lang in de Amerikaanse ChampCar klasse en reed daarna zelfs IndyCar. Recent testte de Britse dame op Carolina Motorsports Park in een Formula Lites auto.


De Formula Lites is een raceklasse die in 2015 is opgezet door de Sports Car Club of America (SCCA) en constructeur Crawford Composites. Crawford heeft de auto, de Crawford FL15, speciaal voor dit kampioenschap ontworpen. Crawford is vooral bekend van haar Daytona Prototypes. De gelikte eenzitter is qua snelheid vergelijkbaar met een Formule 3-auto en wordt aangedreven door een 2,4 liter Honda HPD motor. De zestienklepper produceert 220pk voor de auto die 520kg weegt. De auto is voorzien van de nieuwste technologie zoals pneumatisch schakelsysteem en Penske schokbrekers.

De auto biedt de coureur veel kansen om zijn technische vaardigheden te ontwikkelen want veel onderdelen zijn verstelbaar naar de wens van de coureur. Aan al die technologie hangt een prijskaartje. De Crawford FL15 is te koop voor $ 120.900 (€ 110.000).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS