Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Voormalig BNL karting-kampioen Oliver Askew wint Amerikaanse talentencompetitie en scholarship USF2000

Uitgegeven door Dirk Kempen • 15 december 2016 05:18 • Print artikel

In 2015 maakte Oliver Askew zijn debuut in de Europese kart competitie. De coureur uit Florida sloot zich aan bij KMS Racing uit Hongarije voor de BNL Karting Series. Met een Birel ART won hij de Rotax Senior klasse in hetzelfde jaar. In 2016 werd hij als Amerikaans talent bestempeld, toen Askew onlangs een volledig gesponsord seizoen in de USF2000 won. Hiermee staan zijn plannen voor 2017 vast.

Oliver Askew aan kop karting Genk

In 2016 werd Askew geselecteerd voor Team USA Scholarship, samen met landgenoot Kyle Kirkwood. Onderdeel hiervan is deelname aan belangrijke Formule Ford races in Europa. Askew won twee kwalificatieraces voor het Formule Ford Festival op Brands Hatch. Een lekke band voorkwam een podiumfinish voor de 19-jarige Amerikaan in de finale. Tijdens de Walter Hayes Trophy op Silverstone kreeg Askew zijn beloning. Uit meer dan 30 deelnemers in de finale werd Askew tweede. Het bleek een goede voorbereiding op de Mazda Road to Indy Shootout.

Mazda selecteerde achttien coureurs uit competities wereldwijd. De beste coureur krijgt een volledig betaald seizoen in de, door Mazda ondersteunde, USF2000. USF2000 is de eerste stap op de ladder richting IndyCar. Op Mazda Raceway Laguna Seca in CaliforniŽ werden de coureurs getest op vaardigheden op het circuit en naast het circuit. De beste zes coureurs vochten om de winst in Formule Ford auto's. Askew startte de race als derde, maar pakte direct de tweede plaats. Hierna maakte de Amerikaan grote stappen richting de leidende Brit Oliver White. Het duo wisselde positie meerdere malen in de slotfase van de race, maar Askew kwam als eerste over de streep.

Met de overwinning krijgt Askew een volledig gesponsord seizoen in de USF2000. In USF2000 komt de coureur uit Melbourne, Florida een bekende tegen. De Nederlander Rinus van Kalmthout reed in de BNL Karting Series tegen Askew en zal het opnieuw tegen hem opnemen in de USF2000.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS