Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Victor Muller heel erg blij dat Spyker weer terug is: "Zwartste dag in ons bestaan"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 5 februari 2015 03:33

Het mirakel van de Nederlandse auto-industrie is terug zoals we een paar dagen geleden al meldden! Spyker Cars is een dikke maand failliet geweest, maar met de hulp van een, voor ons nog onbekende, investeerder is het merk uit Zeewolde uit het faillissement getrokken en weer terug in de surseance van betaling. Dit mag de pret echter niet bederven, de mensen bij Spyker zijn vooral weer heel erg blij dat Spyker alsnog verder kan.

Spyker Cars

CEO en medeoprichter van Spyker, Victor Muller, is opgelucht dat de zwaarste dagen achter de rug zijn: "18 December is zeker de zwartste dag in ons bestaan, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat we konden terugslaan. Wij wilden Spyker weer terug op de markt brengen en onze naam weer in ere herstellen. Ik had echter niet verwacht dat we zo snel terug zouden komen vanuit een situatie die uitzichtloos leek. Wij willen eerst al onze schuldeisers tevreden stellen, waarna we hopen dat we binnen een paar weken uit de surseance van betaling zijn."

De plannen van Spyker zijn voor het grootste deel onveranderd gebleven: "We willen binnenkort onze B6 Venator op de markt zetten, waardoor Spyker een grotere bekendheid krijgt in de luxe-sportauto markt. Daarnaast willen we nog steeds een fusie aangaan met een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in elektrische vliegtuigen. Daarnaast wil ik nog alle klanten, leveranciers, dealers, aandeelhouders en leden van het bestuur bedanken voor hun geduld en loyaliteit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS