Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Veel Nederlanders vooraan in Nürburgring 24 uur, Belgisch pole-succes in 'Groene Hel'

Uitgegeven door Miguel Bosch • 16 mei 2015 07:06

NURBURG - Marc VDS Racing start zaterdag de 24 uur van de Nürburgring vanaf pole position. Het Belgische team met Nederlander Nick Catsburg en Jörg Müller, Dirk Adorf en Augusto Farfus, lukte het met Farfus achter het stuur om twee ronden onder de 8:18 te rijden en zich daarmee te verzekeren van de eerste startpositie.



Black Falcon Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van Nijmegenaar Yelmer Buurman, Andreas Simonsen, Adam Christodoulou en Bernd Schneider nestelde zich met een tweede startplaats als enige niet-BMW-team op de eerste twee startrijen.

BMW Sports Trophy Team Schubert eindigde als derde en vierde in de Top 40 Shoot-out, die over tweede ronden werd verreden.

Door dit goede resultaat mag BMW hopen en de allereerste overwinning in de 24 uur van de Nürburgring met de Z4. De laatste overwinning van het merk uit Beieren dateert inmiddels alweer uit 2010, toen BMW met de oude M3 GT2 overwon.

null

Andere Nederlanders wiens teams deelnamen aan de Top 40 Shoot-out zijn Bentley Continental GT3-racer Jeroen Bleekemolen op de achtste plek. De Porsche 911 GT3R van Patrick Huisman start zaterdag vanaf de veertiende startplek. Tom Coronel begint met zijn Zakspeed Mercedes-Benz SLS AMG GT3 vanaf de vijftiende startplek, Renger van der Zande op plaats zestien met de Rowe Mercedes en op de achttiende plek start de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van Jaap van Lagen.
Zowel Tom Coronel als Jaap van Lagen zullen een extra lange dag hebben: beide coureurs racen zaterdag ook nog in de WTCC-races voorafgaand aan de 24-uursrace die om 16 uur van start gaat.

UITSLAGEN 24uur van de Nürburgring

Tekst door Niels Breider en Miguel Bosch

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS