Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Vanthoor houdt Porsche van zijn lijf in Macau, Van der Zande en Catsburg in top 7 + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 november 2016 09:20

Laurens Vanthoor heeft de kwalificatierace in Macau gewonnen en de snelle Belg heeft zich daarmee in een goede uitgangspositie voor de hoofdrace gebracht. De coureur van het Audi Sport Team WRT leidde de wedstrijd, nadat zijn teamgenoot Edoardo Mortara, die van pole position vertrok, in de muur belandde tijdens de start. De Audi-coureur kon nog wel terug naar de pits voor een nieuwe achtervleugels en verse banden, maar kwam niet verder dan de dertiende positie.

Macau GT World Audi en Porsche frontrow

Achter de Belg finishte de twee Porsche’s van Matthau op de tweede en derde positie. Daarmee zette Earl Bamber en Kevin Estre zich op het podium. De coureurs in de Duitse bolides probeerden Laurens Vanthoor nog aan te vallen, maar de WRT-coureur hield het tweetal achter zich. Na de wedstrijd van 12 ronden was het gat bij de finish tussen Vanthoor en Bamber slechts 0,876 seconde. Kevin Estre moest iets minder dan twee seconden toegeven op de winnaar.

Het stratencircuit in Macau staat altijd garant voor een aantal auto’s die de muur in gaan en ook tijdens de kwalificatierace was dit het geval. De safetycar moest 2 keer de baan op. In ronde 2 ging Nico Muller de muur in, nadat hij in de openingsronde Van der Zande raakte. In de vijfde ronde was het opnieuw raak toen John Sheen en Philip Ma elkaar raakte. Renger van der Zande reed naar de vijfde positie in zijn Mercedes AMG GT3 achter teamgenoot Marco Engel. Adderly Fong uit Hong Kong bracht zijn Bentley binnen op de zesde stek voor Nicky Catsburg in de BMW M6.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS