Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Uitdagende omstandigheden geen probleem voor Niels Langeveld in ADAC TCR: twee overwinningen!

Uitgegeven door Dirk Kempen • 23 juli 2017 12:52 • Print artikel

Twee races, twee overwinningen! Dat waren de statistieken van Niels Langeveld tijdens de ADAC TCR Germany races op Circuit Zandvoort. De snelle thuisrijder benutte zijn baankennis optimaal en ging zelfs naar de tweede plaats in het kampioenschap.

TCR podium Niels Langeveld

De eerste race verliep chaotisch. Verschillende coureurs startten op regenbanden, anderen waren op slicks gestart. "Wij waren op slicks gestart, dat is gelukkig goed gegaan!" sprak Langeveld achteraf. Hari Proczyk startte vanaf pole position op regenbanden maar had geen goede start. Langeveld had de beste start en werkte zich naar voren. Achterin het veld ging het mis. Drie auto's crashten met een rode vlag tot gevolg. Ondanks dat het regende bleef Langeveld op slicks vertrouwen. Ondanks nog twee safety car perioden behield Langeveld de leiding voor zijn tweede overwinning van het seizoen.

Voor de tweede race hing er opnieuw regen in de lucht, maar de meeste coureurs startten op slicks. Uitzondering was Jaap van Lagen, zijn keuze voor regenbanden bleek achteraf een verkeerde te zijn. Langeveld ging in de race onbedreigd naar de leiding. Achter hem barstte er een strijd los voor plaatsen twee en drie. Sheldon van der Linde moest Josh Files aan zich voorbij laten, maar Files kon hier niet lang van genieten. Een ronde later waren de rollen omgedraaid. De strijd gaf Jason Wolfe de kans om aan te sluiten op plaats vier. Door een auto in het grind kwam de safety car in actie. Bij de herstart ging Files in de fout in de S-bocht. Hiermee ging Wolfe naar de derde plaats.

Langeveld won de tweede race van het weekeinde, voor Zuid-Afrikaan Van der Linde en de Amerikaan Jason Wolfe. Langeveld was erg blij met zijn overwinning. "De start ging heel goed, de herstarts gingen erg goed! De auto lag perfect op de weg." Wolfe was erg enthousiast over het Zandvoortse circuit. "Dit is ongelofelijk, mijn eerste podia op dit mooie circuit. Dit circuit heeft echt alles, snelle bochten, snelle rechte stukken. Erg leuk om te rijden!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS