Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Twee podiumplaatsen voor Bent Viscaal bij autosportdebuut in Sotsji: "Blij met resultaat"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 25 mei 2017 17:59 • Print artikel

Met twee maal een knappe podiumplaats op het Sochi Autodrom, was het voor Bent Viscaal een succesvol autosportdebuut. Op het Russische circuit maakte de Nederlandse MP Motorsport-coureur goede sier met P2 en P5 in de eerste ronde van het 2017 F4 SMP NEZ Championship. Viscaal was blij met zijn allereerste stappen in de autosport. Dat dit gelijk met een podium gepaard ging, geeft de jonge racer uit Overijssel veel vertrouwen.

2017 F4 Bent Viscaal


De MP Motorsport coureur kan tevreden zijn met zijn Russische optreden: "P2 was het maximaal haalbare", zei Viscaal na zijn podium in Sotsji. "Ik had niet veel vertrouwen in de remmen, daarom ben ik blij met het resultaat."

Bent Viscaal over zijn races in Sotsji: "De vrije trainingen op donderdag gingen erg goed, op een droge baan was ik 0,3 seconde sneller dan wie dan ook", zei de Nederlander. "Jammer genoeg regende het op vrijdag. In de eerste kwalificatie had ik wat pech met een rode vlag. Toen ik weer de baan op ging, had ik nog maar tijd voor een getimed rondje (in verkeer). Daardoor was de derde plaats het maximaal haalbare voor race 1, de tweede snelste tijd bepaalt de startplek voor race 2. Doordat ik ongelukkig uitkwam na de rode vlag moest ik starten op P15. In race 1 ging het best goed op een zo goed als droge baan. Nog met regenbanden, was ik samen met Lloveras in gevecht om plek 1, maar in deze omstandigheden telde de ervaring van Lloveras (tweede jaar F4). Daardoor werd ik tweede, vooral omdat ik mijn banden wist te sparen."

"In race 2 was er sprake van hevige regenval. Daarom startten we achter de safety car, erg nadelig als je als 15e moet starten. Met uiteindelijk maar drie rondjes racen, ben ik van P15 naar P8 gegaan. Zeven man inhalen in drie ronden is positief natuurlijk, maar helaas niet goed voor het kampioenschap. In de tweede kwalificatie kwam ik wederom weer slecht uit met het verkeer, waardoor een vierde tijd het maximaal haalbare was. Dit is dus een verbeterpunt voor de volgende race! In de derde race was het weer een opdrogende baan met regenbanden. Met een tweede plaats als gevolg. Na een erg hevig gevecht om de tweede plaats, dat ik uiteindelijk won, is iets positiefs om mee te nemen voor volgende race. Helaas kon ik niet mee doen voor de winst, dit mede doordat ik geen vertrouwen had in de remmen. Maar dat is eigenlijk geen excuus. Dus heb ik veel geleerd hier in Sochi en ook redelijke punten mee genomen voor het kampioenschap. Volgende weekend zit ik in Smolensk voor race 2. Hopelijk is het daar droog en kan ik mijn snelheid ook daadwerkelijk omzetten in een overwinning!"

Op Sochi Autodrom zat het weer niet altijd mee en was er voldoende actie. Christiaan Lundgaard, die twee races won, heeft daarmee de leiding gepakt in het klassement met 50 punten. Xavier Lloveras, die met minder dan een tiende van een seconde verwijderd van de pole tijd van de Deen (2:38.864), net de pole positie misliep, staat 1 punt achter Lundgaard.

Viscaal staat met 37 punten op de derde positie in de strijd om de titel. De Nederlander blijft nog even in Rusland, aanstaand weekend is de tweede ronde van het 2017 F4 SMP NEZ Championship in Smolensk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS