Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Toyota Racing Series opgeschrikt door koprol: Piquet pakt tweede plek Verschoor af

Uitgegeven door Alfred Bakker • 12 februari 2017 01:04 • Print artikel

De eerste van de laatste drie races op het Circuit Chris Amon, Manfeild in de Toyota Racing Series zit er op. De race werd gewonnen door Pedro Piquet. Door de overwinning is de jonge Braziliaan de leider in de stand om de titel; Thomas Randle tot op vijf punten genaderd. Richard Verschoor eindigde de race als vierde en bleef, zoals hij eerder met zichzelf had afgesproken voor Thomas Randle. Alleen had de Red Bull-junior misschien geen rekening gehouden met Piquet, die staat nu tweede in de voorlopig stand om de titel.

Richard Verschoor naar P3 TRS RX680

De Nieuw-Zeelander Brendon Leitch was betrokken bij een redelijk heftige crash in de tweede ronde van de race. In de tweede ronde raakten de wielen van Luis Leeds en Keyvan Andres elkaar en zij schoten over de baan. Brendon Leitch kon geen kant op en knalde boven op het duo. Zijn wagen werd gelanceerd en ging wel driemaal over de kop, voordat hij weer met een smak op de grond kwam.

Gelukkig liep Brendon Leitch liep geen verwondingen op. "Ik denk dat ik tweemaal de lucht voorbij heb zien komen", aldus Leitch achteraf. "Ik denk dat het wel een score tien had opgeleverd als het hier om de Olympische spelen zou gaan."

Richard Verschoor werd vierde, vlak voor Thomas Randle. De AustraliŽr
kon de Nederlander net niet inhalen. "Ik kwam heel dicht bij Richard, maar de vuile lucht voorkwam dat ik 'm in kon halen."

Door de uitslag van de eerste race is de stand iets in het nadeel van
Richard Verschoor veranderd. De mannen die nog de meeste kan maken
op de titel zijn Thomas Randle, Pedro Piquet en Richard Verschoor. In de tweede race starten Randle, Piquet en Verschoor respectievelijk vanaf de tweede, derde en vijfde plek.

TUSSENSTAND OM DE TITEL
1. Randle - 741
2. Piquet - 736
3. Verschoor - 719
4. Jehan Daruvala - 664
5. Armstrong - 658
6. Ahmed - 541
7. Cockerton - 492
8. Kami Laliberte - 469
9. Habsburg - 461
10. Brendon Leitch - 463

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS