Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Toyota onthult een brute GTE-bolide met WEC-specificaties, maar heeft (nog) geen directe plannen om er mee te racen

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 maart 2018 08:20

Toyota heeft op de autobeurs in Genève een op de GTE geïnspireerde versie van de nieuwe Supra onthuld. De 'GR Supra Racing Concept' is door Toyota Motorsport gebouwd, overeenkomstig de specificaties van de klasse waarin hij in het FIA World Endurance Championship rijdt.



De details die bekend zijn gemaakt, zijn nog erg beperkt. Toch heeft de Japanse fabrikant niet direct het plan opgevat op met deze auto het gevecht in de GTE-klasse aan te gaan. Op dit moment rijdt de fabrikant in de LMP1-klasse. Een mogelijk stap in de toekomst wordt echter niet uitgesloten.

"We kunnen niet specifiek commentaar geven over onze toekomstige raceplannen. We melden dat we verschillende mogelijkheden overwegen," vertelde een Toyota-woordvoerder tegen Sportscar365. De onthulling van de Supra GTE volgt op de onthulling van het Toyota Gazoo Racing GR Super Sport-concept, welke in januari werd onthuld. Deze auto heeft dezelfde aandrijving als de Toyota TS050 Hybrid waarmee in de LMP1 gereden wordt. Zusterbedrijf Lexus onderzocht al eerder de mogelijkheid voor een toetreding tot de GTE-klasse, maar heeft een stap naar deze klasse op korte termijn uitgesloten. De fabrikant kijkt nu naar de mogelijkheid om in de DPi van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship in te stappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS