Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Toyota is verdrietig en teleurgesteld over vertrek Porsche: "Ons beste beentje voorzetten..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juli 2017 15:59 • Print artikel

Toyota is ‘verdrietig en teleurgesteld’ over de beslissing van Porsche om zich aan het einde van het jaar, terug te trekken uit de LMP1 van het FIA World Endurance Championship. De twee fabrikanten rijden tegen elkaar sinds het Duitse merk zijn intrede deed in het kampioenschap in 2014. Met het vertrek van de autofabrikant uit Weissach lijkt de klasse haar titel ‘wereldkampioenschap bij de fabrikanten’ te verliezen.“Ik voelde me erg ongelukkig toen ik hoorde dat Porsche besloot zich terug te trekken uit de LMP1-categorie van het FIA World Endurance Championship”, zegt president van Toyota Akio Toyoda. “Tijdens de 24 uur van Le Mans race vorig jaar werden we geëerd omdat Porsche Toyota zag als rivaal. Het was een groots gevecht omdat we tegen elkaar vochten voor de overwinning. Kijkend naar de serie van dit jaar hebben we ons erop gericht om hogerop te komen en zelfs de Porsches voorbij te streven. Deze gedachten dreven ons om harder te werken en ons beste beentje voor te zetten om nieuwe technologieën en vaardigheden te realiseren.”

“Tijdens Le Mans van dit jaar hadden we opnieuw de kans om Dr. Porsche te ontmoeten. Hij vertelde me dat zijn bedrijf deelneemt aan motorsport om haar productieauto’s te verrijken. Als een autofabrikant die dat al een erg lange tijd doet, verdient Porsche heel veel respect. Ik voel me triest en teleurgesteld dat we niet langer in staat zijn om onze technologieën volgend jaar, tegenover zo’n bedrijf te zetten op het slagveld. Ik ben Porsche dankbaar, maar ik bewaar mijn dank tot het seizoen voorbij is. Op dat moment vraag ik me af of we elkaar gaan feliciteren. Laten we naar dat moment uitkijken zolang we doorgaan met vechten. Tegen iedereen bij Porsche: we zien je op de baan!”

Het is nog onduidelijk wat Toyota gaat doen nu Porsche zich terugtrekt uit het kampioenschap en of dit gevolgen heeft voor zijn deelname aan het FIA WEC tot en met het seizoen 2019. Het Japanse merk schijnt af te wachten welke richting de FIA en ACO willen opgaan met de LMP1-klasse. Meer duidelijkheid daarover wordt verwacht tijdens de volgende race in Mexico.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS