Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Titelverdediger Max Koebolt en Simon Knap met MDM Motorsport-BMW GT4 in GT4 European Series

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 maart 2018 10:15

Als het seizoen 2018 in de GT4 European Cup op 7 en 8 april aanstaande van start gaat in het Belgische Zolder, rijden titelverdediger Max Koebolt en Simon Knap met het felbegeerde startnummer 1. Het Nederlandse duo komt in actie met een BMW M4 GT4 van MDM Motorsport. Coureur Max Koebolt laat geen misverstanden bestaan over zijn ambities voor het komende seizoen: “Natuurlijk wil ik de kampioenstitel verdedigen, wat in zo’n sterk veld wel een lastige opgave wordt, maar dat maakt het juist mooi.” Teamgenoot Simon Knap zegt: “We gaan er alles aan doen om voorin mee te kunnen strijden.”

Simon Knap en Max Koebolt MDM Motorsport

Voor MDM Motorsport, gevestigd in Badhoevedorp, begint met de deelname aan de sterk bezette GT4 European Series een nieuw hoofdstuk in de teamhistorie. Eerder was MDM Motorsport met BMW actief in de Belcar, de wedstrijden van het DNRT, de Supercar Challenge en de Creventic-series. “We hebben ook al een aantal jaren ervaring in de GT4-serie, waarin we de nodige successen behaalden, maar nu zetten we voor het eerst als team onze eigen auto’s in de serie in”, verklaart Dennis Bus, die samen met zijn broer Mark het team leidt. “Met Max en Simon hebben we al eerder samengewerkt, daar bouwen we dit seizoen op voort. De BMW M4 GT4 is een prachtig nieuw product van BMW Motorsport, waarmee we goed voor de dag kunnen komen.”

Max Koebolt, wonend in Heemskerk, was vorig jaar een van de revelaties in de GT4 European Series, waarin hij de algemene kampioenstitel, de Northern Cup en de juniortitel won. Ook zegevierde hij, samen met zijn toenmalige teamgenoot, in de BMW Sports Trophy, de wereldwijde competitie voor BMW-privérijders, waaraan ruim 700 coureurs deelnamen. “Natuurlijk wil ik proberen om mijn Europese titel te verdedigen. Daarnaast zal ik gaan proberen om opnieuw zoveel mogelijk punten voor de BMW Sports Trophy te scoren”, zegt Koebolt, die niet uitsluit dat hij naast de GT4 European Series nog enkele andere races zal rijden.

Simon Knap uit Assendelft begon zijn carrière in de formulewagens, maar koos daarna voor de GT-sport. Hij kwam ondermeer uit in de sterk bezette Duitse ADAC GT Masters-serie, waarin hij de overwinning in 2012 voor eigen publiek op Zandvoort als een van de hoogtepunten in zijn carrière beschouwt. In 2015 en 2016 reed hij al mee in de voorste gelederen van de Europese GT4-serie en na een jaar op nationaal niveau keert hij nu in de Europese GT4-racerij terug. “Met Max als teamgenoot en met het sterke team van MDM Motorsport hebben we een goede constellatie, waarmee we er alles aan gaan doen om voorin mee te rijden”, kondigt hij aan.

De GT4 European Series begint op 7 en 8 april met twee races in het Belgische Zolder. Daarna volgen optredens op Brands Hatch (5 en 6 mei), Misano (23 en 24 juni), Spa-Francorchamps (21-22 juli), de Hungaroring (1-2 september) en de Nürburgring (15-16 september). De organisatie kondigde een startveld van 47 auto’s aan, wat op enkele circuits de maximaal toegestane hoeveelheid is. In het veld zijn er negen merken en tien verschillende types GT4-auto’s vertegenwoordigd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS