Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Succesvolle GT4 European Series test op bomvol Circuit Zolder, volop wisselingen rijdersline-up

Uitgegeven door Dirk Kempen • 11 maart 2018 10:11 • Print artikel

De GT4 European Series werkte afgelopen donderdag haar eerste testdag af op Circuit Zolder. Maar liefst 46 auto´s kwamen in actie op het Vlaamse circuit.


Onder de deelnemers ook bekende Nederlandse teams. Las Moras Racing kwam met haar nieuwe Chevrolet Camaro GT4.R in actie. Liesette Braams kwam voor het eerst sinds 2016 weer in actie in een race auto. Finlay Hutchison en Ricardo van der Ende kwamen met de McLaren 570S van Equipe Verschuur in actie. MDM Motorsport stapt opnieuw in de GT4 klasse met twee auto´s. Het team dat groot werd met het "arrive and drive" concept stapt in met twee BMW M3's. PG Motorsport kwam in actie tijdens de testdag. Jonge Belg Stienes Longin verklaarde: "We rijden het hele Belcar-seizoen, voor de GT4 Series ligt er nog niks vast".

Milan Dontje rijdt komend seizoen met Phoenix Motorsport in de GT4 European Series. De Nederlander maakte kennis met zijn nieuwe Audi R9 LMS GT4, met chassisnummer 001. De Nederlandse Stephane Kox reed samen met Eike Angermayr met een KTM X-Bow. Het duo rijdt het gehele seizoen met True Racing.

De eerste race van de GT4 European Series wordt verreden in het weekeinde van zes tot en met acht april. De klasse rijdt naast de Blancpain GT Sprint Series, Belcar Endurance Series, Belcar Historic Cup en Belcar Youngtimer Cup.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS