Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Strakka Racing wordt performance team van Mercedes-AMG, line-up zal bestaan uit Mercedes-fabriekscoureurs

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 november 2017 09:34 • Print artikel

Strakka Racing keerde aan het einde van vorig jaar de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship de rug toe en ging zich met McLaren richten op de Blancpain GT Series Endurance en Sprint Cup. Na één jaar met het Britse merk, wordt deze in 2018 ingeruild voor Mercedes en gaat men ook deelnemen aan de International GT Challenge (ITGC).Het komend jaar gaat Strakka Racing rijden met een drietal Mercedes-AMG GT3-bolides en krijgt men van het merk uit Stuttgart het label ‘performance team’. Daarnaast laat het team de Sprint Cup vallen voor de ITGC. Dit kampioenschap begint in februari met de Bathurst 12 Hours. Het topevenement is de 24 uur van Spa.

“Het is fantastisch voor Strakka om terug te zijn op een wereldpodium en om deel te nemen op locaties zoals Bathurst en Laguna Seca”, zei teambaas Nick Leventis. “Samen met de terugkeer naar de Endurance Cup hebben we een mooie kalender voor volgend seizoen en een partner met Mercedes-AMG die ons in staat stelt voor podiums en overwinningen te vechten.”

“Helaas hadden we een reeks van problemen die voorkwam dat we in 2017 competitief waren en ondanks de wens voor stabiliteit was een verandering noodzakelijk. Na een goede afweging voelen we de kans om een ‘performance team’ te worden voor Mercedes-AMG, als perfect platform voor de toekomst van Strakka.” De coureurs moeten door het team nog aangekondigd gaan worden, maar Strakka zegt dat haar line-up in ieder geval fabriekscoureurs van Mercedes-AMG gaat krijgen.

“Vanuit de oorspronkelijke discussie is er echte interesse in het programma, vooral met de ITGC”, reageerde Strakka racedirecteur Jay Davenport. “Onze samenwerking met Mercedes-AMG is iets wat we extreem dicht tegen de borst hebben gehouden. Om in staat te zijn om dit vandaag aan te kondigen, betekent dat we het volledige pakket rond hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS