Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

STATEMENT: Mercedes stopt contract met Zakspeed met onmiddellijke ingang, vanwege DQ na illegaal motor mapping

Uitgegeven door Peter Vader • 21 september 2017 11:57 • Print artikel

Mercedes-AMG Customer Racing distantieert zich van het voorval dat heeft geleid tot de diskwalificatie van het Zakspeed-team tijdens de ADAC GT-Masters op de Sachsenring afgelopen weekend. Mercedes-AMG, of de ingenieurs van HWA AG, zijn in geen geval betrokken bij de technische aanpassingen die tot de diskwalificatie hebben geleid.

Mercedes AMG

De instelling van de nokkenas, die niet in overeenstemming was met de GT3-homologatie, zoals vastgesteld door de DMSB bij de beide Mercedessen-AMG GT3 van het Zakspeed-team tijdens het ADAC GT Masters-evenement op de Sachsenring, is het gevolg van een gewijzigde motor mapping.

Hoe deze gewijzigde mappings konden ontstaan bij de twee auto's van het Zakspeed-team, is onverklaarbaar voor Mercedes-AMG en wordt momenteel gedetailleerd onderzocht door de DMSB. Om deze ongelukkige situatie te verduidelijken, werkt Mercedes-AMG Customer Racing volledig samen met de DMSB. Bovendien werd de contractuele relatie tussen Mercedes-AMG en het Zakspeed-team met onmiddellijke ingang beëindigd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS