Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Sponsor Danica Patrick blijft in gebreke: Stewart Haas spant rechtszaak aan en eist €29,3 miljoen

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 5 februari 2017 20:17 • Print artikel

Stewart-Haas Racing spant een rechtzaak aan tegen de sponsor van het team van Danica Patrick, Nature's Bakery. De aanklacht is contractbreuk in verband met achterstallige betalingen door Nature's Bakery aan de Nascar-organisatie die deels in handen is van Tony Stewart en Gene Haas. Associated Press (AP) bericht dat de zaak dient in het gerecht van North Carolina.

Danica Patrick USA


Volgens AP is de rechtzaak van SHR tegen Nature's Bakery gebaseerd op de financiële problemen die bij het bedrijf ontstonden na het tekenen van een driejarig contract met het team in juli 2015. Daarbij gaat het met name om de aanvang van het vorige seizoen van de 2016 Cup series, en verzocht het bedrijf de deal te herstructureren. SHR eist nu €29,3 miljoen, inclusief bijna €14 miljoen rente voor de seizoenen 2017 en 2018.

Nature's Bakery stuurde SHR een brief op 19 januari jongstleden, waarin de sponsor-overeenkomst werd beëindigd. "Nature's Bakery heeft contractbreuk gepleegd met Stewart-Haas Racing”, staat in een verklaring van het team aan SB Nation. “Het is een onfortuinlijke situatie, het team heeft aan alle aspecten van het contract voldaan en was bereid dit ook te doen in 2017.”

“Uiteindelijk zal deze situatie in een rechtbank moeten worden opgelost. Stewart-Haas Racing blijft gefocust op de voorbereiding van het NASCAR seizoen van 2017, waar het vier inschrijvingen heeft voor de Monster Energy NASCAR Cup Series, samen met een volledig NASCAR Xfinity Series-team. De rechtszaak zal geen impact hebben op de circuitprestaties van het team."

Nature's Bakery heeft zich onthouden van commentaar.

Furieuze Danica Patrick grijpt concurrent bij zijn kladden + VIDEO

Danica Patrick wil nooit Formule 1 rijden: "Ik hoor hier thuis, niet daar"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS