Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Soepelere regels voor het tweede seizoen van de Intercontinental GT Challenge

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 januari 2017 15:23

De organisatie van de Intercontinental GT Challenge, SRO Motorsport Group, heeft voor het tweede seizoen van het kampioenschap de regels versoepeld. De Franse organisatie heeft bevestigd dat de fabrikanten niet meer verplicht zijn om de inschrijvingen voor het volledige seizoen in te zetten, zoals in het eerste seizoen in 2016 het geval was.

logo intercontinental gt challenge

Het besluit komt nadat zowel Bentley als Mercedes besloten tijdens twee van de vier wedstrijden geen GT3-bolides in te zetten. Zo waren de fabrikanten niet aanwezig tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen in Maleisië, de Motul Sepang 12 Hours. Volgens de SRO zijn alle auto’s en coureurs nu in staat om punten te scoren in de GT3-klasse, maar ook in de GT4-klasse.

Daarnaast komt er dit jaar ook een fabrikantentitel voor de GT4 naast de GT3- fabrikantentitel en een titel voor de coureurs. Alleen de beste twee auto’s van de fabrikant scoort punten voor het kampioenschap. Op de kalender van de Intercontinental GT Challenge staan de Liqui-Moly Bathurst 12 Hours, Total 24 Hours of Spa, een race van 8 uur op Laguna Seca en de Motul Sepang 12 Hours.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS