Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Seat introduceert Cupra e-Racer, de eerste elektrische revolutionaire toerwagen: "Kun je voorstellen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 maart 2018 13:00

Seat heeft haar Cupra e-Racer onthuld, de eerste honderd procent elektrische toerwagen. Het Spaanse automobielbedrijf onthult de nieuwe Cupra officieel tijdens de International Motor Show in Genève. De auto produceert 300 kW aan continu vermogen en heeft een piekvermogen van 500kW. Verder details van de auto ontbreken op het moment.



"Kun je jezelf een honderd procent elektrische toerwagen voorstellen?", vroeg Seat-president Luca de Meo zich hardop af bij de online lancering. "Wel, bij de Cupra konden we dat. Dit is een echte motorsportauto en het is de eerste elektrische toerwagen in de wereld. Racen moet efficiënt en schoon zijn en door een nieuwe en revolutionaire auto als deze te introduceren, willen we de racewereld een belangrijke boodschap geven. Het is mogelijk, het is spectaculair en het is ook leuk. Dat is de boodschap."



Na de lancering van de auto werd het E TCR-platform aangekondigd door WSC Technology Ltd., een dochter van TCR-organisator WSC Ltd. Het concept moet komen tot een toekomstig elektrisch toerwagenkampioenschap waarbij de promotie en media-evenementen voor zijn lancering in 2018 gepland staan. De Cupra e-Racer is de eerste auto die overeenkomstig de technische regels van de ECR is gebouwd. Meer details over de auto worden volgende week op de motorshow in Genève verwacht.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS