Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Schubert Motorsport gaat vreemd met Honda, maar zweert trouw aan haar liefde voor BMW

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 maart 2018 10:35

Jarenlang reed Schubert Motorsport met BMW, maar voor dit jaar stapt de equipe over naar de Honda NSX GT3 in het ADAC GT Masters. Dat betekent niet dat er tussen het team en Duitse automerk BMW een einde aan de relatie komt. Het in Oschersleben gestationeerde team gaat met één Japanse bolide in het Duitse GT3-kampioenschap rijden, als onderdeel van het debuut van de auto in Europa.



De bolide rijdt met de merknaam Acura in Amerika en heeft daar al in diverse kampioenschappen het benodigde succes behaald. Christopher Dreyspring en Giorgio Maggi gaan in de auto rijden in het ADAC GT Masters, die in het weekend van 13-15 april start op Oscherleben. “Deze nauwe connectie tussen Schubert Motors GmbH en BMW blijft doorgaan”, laat het raceteam in een statement weten.

“Ik kijk uit naar deze opwindende uitdaging die we samen met Honda ondernemen”, aldus managing director Andre Schubert. “De auto is nieuw en haar doorlopende ontwikkeling maakt het geen gemakkelijke taak. We zijn ons daar goed van bewust. Tegelijkertijd is het een proces dat altijd speciaal is. Onze twee coureurs zijn nieuw in het ADAC GT Masters, maar hun prestaties zijn tot nu toe indrukwekkend. We hebben onszelf een duidelijk doel met onze twee rookies gesteld, namelijk het winnen van de junior titel.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS