Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Renger van der Zande valt uit in 24 Uur van Daytona: "We kunnen geen risico lopen met onze coureurs"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 28 januari 2018 13:27 • Print artikel

Drama voor Renger van der Zande en Wayne Taylor Racing in de 24 uur van Daytona. Nadat Renger in de beginfase nog aan de leiding reed, verloor Wayne Taylor Racing na enige uren wat terrein. De auto liep schade op in de nacht en het team met de snelle Cadillac reed op ruime achterstand. In de vroege ochtend ging het team opnieuw in de garage met een bandenprobleem.

Renger van der Zande

Met nog ruim acht uur te racen had het team voor de vijfde(!) keer een lekke band aan de rechterachterkant. Opnieuw was er veel schade aan het bodywork en de ophanging. Van der Zande haalde de pits maar het team gooide na anderhalf uur sleutelen de handdoek in de ring. "Ik heb er geen woorden voor, het is een grote teleurstelling," sprak teambaas Wayne Taylor. "Jordan (Taylor) had al een lekke band, en we dachten dat we het probleem hadden opgelost," vervolgde de ervaren en succesvolle teambaas. "We hebben overleg gehad met Continental en niemand kan de oorzaak vinden. We kunnen geen risico lopen met onze coureurs."

Voor het team is de opgave extra teleurstellend. Deze auto won de race vorig jaar en was de enige auto ingezet door Wayne Taylor Racing. Voor Cadillac is er nog goede hoop op de eindoverwinning, want de Cadillacs van Action Express Racing rijden op plaatsen één en twee.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS