Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Renger van der Zande pakt op spectaculaire wijze de zege in IMSA WeatherTech SportsCar Championship + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 september 2017 09:38 • Print artikel

Renger van der Zande heeft Visit Florida Racing haar eerste overwinning in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship gegeven en de eerste overwinning voor een LMP2-bolide in het kampioenschap. De winst werd door de Nederlander binnengehaald in Laguna Seca met een schitterende inhaalactie op Dane Cameron.

Visit Florida Renger van der Zande

Cameron zag in zijn Cadillac DPi-V.R zag zijn voorsprong van zes seconden in de laatste 15 minuten van de America’s Tire 250 slinken. Na een uitstapje door een aanvaring met een GT-bolide, zorgde ervoor dat Van der Zande op de staart van de Amerikaanse bolide kwam te zitten. Vervolgens kwam drie ronden voor het einde een mooie inhaalactie van de Nederlandse coureur in de Ligier JS P217 Gibson op Cameron in de Corkscrew. VDaarna pakte Van der Zande 2,248 seconden voorsprong in de auto die hij deelde met de snelle Belg Marc Goossens.

De overwinning kwam al twee races nadat het team van Van der Zande en Goossens overstapte op de Ligier-bolide en het was ook de eerste overwinning van de chassisbouwer in het kampioenschap.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS