Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Renger van der Zande: "Over het algemeen race ik in Amerika, speciaal dat ik weer eens in Zandvoort race"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 juli 2017 09:00 • Print artikel

Renger van der Zande maakt aankomend weekend op het circuit van Zandvoort een uitstapje naar de populaire Duitse ADAC GT Masters. De snelle Nederlander vervangt Daniel Keilwitz in de brute Corvette C7 GT3 van Callaway Competition. Daar vormt hij een team met het Franse talent Jules Gounon. Van der Zande werd opgeroepen vanwege een blessure van kampioenschapleider Keilwitz.

Renger van der Zande

“Over het algemeen race ik in Amerika dus het is heel speciaal dat ik weer eens in Zandvoort kan racen. Ongeveer eens per jaar rijd ik op het geliefde duinencircuit. Dat is nog meer een thuiswedstrijd geworden nu ik in Amsterdam woon, dus ik kan gewoon in mijn eigen bed slapen!”, lachte Van der Zande. “De ADAC GT Masters is een heel sterk kampioenschap en ik mag rijden voor het topteam Callaway Competition. Zij voeren het kampioenschap aan dus de druk op mijn schouders is behoorlijk. Ik ga er alles aan doen om het team aan de leiding te houden. Zij moesten voor deze ronde op zoek naar een andere rijder omdat Daniel Keilwitz bij een crash met een Ferrari op Spa-Francorchamps geblesseerd raakte. Daniel en het team kwamen al snel bij mij uit dus dat is leuk om te horen, maar uiteraard wens ik hem een voorspoedig herstel toe en hoop ik dat hij snel weer in de auto kan plaatsnemen.”

Vanwege zijn baankennis en ontelbare kilometers op het circuit in Zandvoort zijn de verwachtingen hoog. Toch zal ook Van der Zande dit jaar even moeten wennen aan de omstandigheden, legde hij uit: “Het circuit is in de wintermaanden opnieuw geasfalteerd. Het gripniveau schijnt enorm te zijn verbeterd. Ik kijk er erg naar uit om voor de eerste maal op het nieuwe asfalt te rijden. Uiteraard weet ik als geen ander waar de baan links- en rechtsaf gaat en waar de referentiepunten liggen dus ik heb veel vertrouwen in het komend weekend.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS