Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Renger van der Zande in Mercedes van Haribo Racing in 24U Nürburgring: "Speciaal en genieten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 maart 2017 08:59 • Print artikel

Renger van der Zande neemt in mei van dit jaar aan de 24 uur van de Nürburgring Nordschleife. De snelle Nederlandse GT-coureur verschijnt met een Mercedes AMG GT3 van Haribo Racing aan de start van deze raceklassieker. In voorbereiding op de uitputtingsslag op de legendarische omloop in de Duitse Eifel start hij in vier VLN-wedstrijden. Dit doet hij naast zijn activiteiten met Visit Florida Racing in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap.

Mercedes Haribo Racing Renger van der Zande


De snelle Nederlander greep afgelopen jaar op dubieuze wijze naast de overwinning in de raceklassieker, toen merkgenoot Maro Engel in de laatste ronde van de race de teamorders negeerde en met veel risico zijn Mercedes langs de auto van het team van Van der Zande zette. Dit jaar gaat de 31-jarige Nederlander op jacht naar eerherstel. Dat doet hij met de snelle Mercedes van Haribo Racing, in de kleuren van de alom bekende snoepbeertjes. Het team eindigde afgelopen editie van de 24-uursrace als derde en wordt in 2017 nauw ondersteund door de raceafdeling uit Affaltersbach.

Haribo Racing heeft een sterke line-up bij elkaar gezocht. Van der Zande deelt het stuur met voormalig DTM-coureur Maximilian Götz, tweevoudig Nürburgring-racewinnaar Uwe Alzen en Lance David Arnold, een van de specialisten op de Ring. In de aanloop naar de legendarische raceklassieker in de Groene Hel neemt de Nederlander deel aan de eerste VLN-ronde, twee tests en de kwalificatierace.

Haribo Racing


De verwachtingen zijn hoog, zo liet Van der Zande weten: “Ik ben heel blij voor Haribo uit te komen met de mij welbekende Mercedes AMG. Dit is een van de sterkste teams op dit moment op de Nordschleife. Dat komt mede omdat zij zich helemaal focussen op de Nürburgring. Waar andere teams vaak ook in andere kampioenschappen actief zijn, racet Haribo puur en alleen op deze unieke baan. Alles is dus volledig op die ene race gefocust. Ik beschik over drie heel snelle teamgenoten, stuk voor stuk mannen die ontzettend hard gaan op de Nordschleife. Ik denk dat ik afgelopen jaar met mijn tweede plaats wel bewezen heb tot de snelste rijders op deze baan te behoren dus we gaan absoluut voor de overwinning. Het blijft een geweldige baan; elk rondje is weer heel speciaal en genieten!”

Aankomend weekend is Van der Zande actief in de Sebring 12 Hours. Na zijn sensationele podium in de 24 uur van Daytona hoopt hij ook in deze Amerikaanse raceklassieker mee te kunnen doen om het eremetaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS