Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Red Camel-Jordans.nl behaalt op Silverstone eerste 24H SERIES-zege in twee jaar

Uitgegeven door Peter Vader • 11 maart 2018 13:55

SILVERSTONE - Red Camel-Jordans.nl (#303, Ivo Breukers / Rik Breukers / Konstantins Calko) heeft in het Britse Silverstone een turbulente seizoensopening van het Europees Kampioenschap 2018 gewonnen. De race werd gekenmerkt door wisselende weersomstandigheden en temperaturen op de baan. Nadat hij eerder in het weekeinde al de twaalfuursrace voor GT’s en PROTO’s had voltooid, reed Rik Breukers de SEAT Leon TCR met het startnummer 303 na 411 ronden op het 5,891 kilometer lange ‘Arena’-circuit van Silverstone als winnaar over de eindstreep.De omstandigheden op het recentelijk nieuw geasfalteerder circuit van Silverstone waren zo verraderlijk dat ook de winnende Red Camel-Jordans.nlSEAT tot de talrijke auto’s behoorde, die uit de drijfnatte grindbakken rondom het circuit moest worden getrokken. Dankzij een hoog tempo op zaterdagmiddag en -avond had het team met het startnummer 303 aan de finish uiteindelijk echter een voorsprong van 5:44 minuten op Team Bleekemolen (#100, Sebastiaan Bleekemolen / Melvin de Groot / Rob Smith / Rene Steenmetz). Dit succes is voor Red Camel-Jordans.nl de eerste TCRklassezege in de 24H SERIES powered by Hankook sinds 2016. Ook toen zegevierde het team op Silverstone. Na de winst van vorig jaar in de Hankook 24H SILVERSTONE eindigde de Team Bleekemolen-SEAT Leon TCR nu als tweede, voor de winnaars van de Hankook 12H SPA-FRANCORCHAMPS van vorig jaar, LMS Racing by Bas Koeten Racing (#129, Antti Buri / Kari-Pekka Laaksonen / Olli Kangas). De derde plaats voor het team, dat uitsluitend uit Finse rijders bestond, betekende tevens een volledig podium voor SEAT in de TCR-klasse.

null
Racewinnaar #303 TCR Red Camel-Jordans.nl met de Seat LCR TC RV3 DSG Breukers-Breukers-Calko

Holmgaard Motorsport (#102, Magnus Holmgaard / Roy Edland / Jens Mølgaard / Jonas Holmgaard / René Rasmussen) was op de vierde plaats het best geklasseerde niet-SEAT-team. De Volkswagen Golf GTi TCR DSG eindigde net voor NKPP Racing by Bas Koeten Racing (#175, Gijs Bessem / Harry Hilders / Ronny Jost / Fabian Danz). Het laatstgenoemde team was één van de twee teams van Bas Koeten Racing die dit weekeinde in Silverstone de gloednieuwe Cupra TCR aan de start bracht. Het andere team van de twee, Kawasaki Racing by Bas Koeten Racing (#155, Kristian Jepsen / Jan Sorensen / Anthony Lambert / JM Littman), eindigde op de achtste plaats algemeen. Een indrukwekkend optreden bij het debuut in de serie was er voor J W BIRD Motorsport (#221, Paul Dehadray / Kieran Griffin / William Paul / Rory Butcher), dat in de eerste twee uren 38 ronden lang het veld aanvoerde en uiteindelijk op de keurige negende plaats eindigde.

null
Tweede plaats overall #100 van Team Bleekemolen met de Seat Leon TC RV3 SEQ gereden door Bleekemolen-de Groot-Smith-Steenmetz

De twee best geklasseerde teams in de klasse A3 werden respectievelijk zesde en zevende in het algemeen klassement,waarbij de Hofor Racing powered by Bonk Motorsport-BMW M235i Racing Cup (#131, Martin Kroll / Michael Schrey / Michael Fischer / Bernd Küpper / Gustav Engljaehringer) de BMW van CUP1-titelverdedigers DUWO Racing (#235, Philip Harris / Oliver Bryant / Grahame Bryant / Adam Dawson / William Plant) net voorbleef. Verderop in het veld maakte de PDM Motorsport-BMW (#999, Dimitri Kluyskens / Maxence Vandekerckhove / Pierre De Landsheere / Peter Puype) er een volledig BMW-podium in de klasse A3 van en completeerde tevens de top tien van het algemeen klassement.

null

24H TCE SERIES-titelverdediger Synchro Motorsport (#76, Alyn James / Daniel Wheeler / Matt Neal) kende een karaktervormend weekeinde met de FK2 Honda Civic Type-R. Het team eindigde na een motor- en versnellingsbakwissel gedurende de nacht nog als vierde in de klasse. ‘Karaktervormend’ gold nog wel meer voor de race van Excelr8 Motorsport. De MINI F56 JCW (#134, Max Bladon / Rob Smith / Ricky Coomber / Szeto Wing Shun Ivan / Clement Tong) liep bij een ongeval in de beginfase van de race al een gebroken spoorstang op en later stond de auto bijna vijf uur lang in de pits vanwege een motorwissel. De zusterauto, de Audi RS3 LMS SEQ meanwhile (#106, David Marcussen / Akhil Rabindra / Sandy Mitchell / James Kaye), had te maken met steeds terugkerende elektronicaproblemen, waarvan uiteindelijk een defecte ‘wastegate’ van de turbocompressor de oorzaak bleek te zijn. Beide auto’s haalden niettemin de eindstreep. Teams die deelnamen aan de race in ‘The Home of British Motorsport’ in Northamptonshire moesten het niet alleen opnemen tegen de concurrentie, maar ook tegen de grillen van het veelbesproken ‘typisch Engelse voorjaar’. Naast regen en lage temperaturen kregen de deelnemers aan de Hankook 24H SILVERSTONE rond 2.00 uur in de ochtend ook nog eens te maken met dichte mist. Om veiligheidsredenen werd de race voor meerdere uren onderbroken. Om 6.45 uur lokale tijd werd de wedstrijd hervat.

null
Derde plaats voor #129 van LMS Racing by Bas Koeten Racing met de Seat LCR TCR V2 DSG van Buri-Laaksonen-Kangas

Het lange-afstandsprogramma van CREVENTIC 2018 wordt over enkele weken in Spanje voortgezet met de Hankook 12H NAVARRA van 20-22 april. Dit is de tweede wedstrijd van het seizoen voor de GT en PROTO SERIES. De TCR SERIES komen van 24-26 mei weer in actie tijdens de Hankook 12H IMOLA. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

null

Resultaten Hankook 24H SILVERSTONE 2018 24H TCE Series:




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS