Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

RaceXpressOnTour@Zandvoort: Renger van der Zande: "Ben niet de enige die gek is op Circuit Zandvoort"

Uitgegeven door Peter Vader • 22 juli 2017 00:13 • Print artikel

De Nederlandse GT-topper Renger van der Zande komt dit weekend eenmalig aan de start in de ADAC GT Masters. Eenmalig, want hij vervangt de Duitser Daniel Keilwitz, de teamgenoot van het Franse talent Jules Gounon. “Het duo staat bovenaan in het kampioenschap en heeft mij gevraagd om de plaats in te nemen van Daniel Keilwitz vanwege zijn blessure na zijn crash op Spa met een Ferrari", aldus een enthousiaste Renger van der Zande tegenover RaceXpress.nl.

Renger van der Zande

"Mijn doel is om punten te verzamelen in Zandvoort voor Callaway Competition, zodat ze hun koppositie in het kampioenschap kunnen behouden. Je zal mij komend weekend geen ‘do-or-die’ acties zien uitvoeren, het gaat mij echt om de punten. Ik ben benieuwd hoe de potente Corvette C7 GT3 zich gedraagt op het Circuit Park Zandvoort. Het hangt ook af van het nieuwe asfalt, dat afgelopen winter is aangelegd. Volgens mij is het alleen maar een voordeel."

NL toppers

"Ik heb in Duitsland en momenteel in Amerika heel wat circuits gezien, maar Zandvoort blijf ik de gaafste baan vinden waarop ik tot op heden heb gereden. Het is een heel technisch circuit en ook nog ‘old school’. Smalle uitloopstroken dwingen je om heel strak te sturen, want anders sta je onmiddellijk in de vangrail."

Lekker chillen

"Niet voor niets waren de DTM-rijders erg blij toen Zandvoort indertijd weer teruggeplaatst werd op de DTM-kalender. Ik ben namelijk niet de enige die gek is op ons duinencircuit!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS